Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.
Pielea exteriora are o culoare rosie bruna, luminoasa iar ceapa nu pateaza atunci cand este taiata. Are o consistenta moale si necesita multa atentie la recoltare care se executa manual. Din acest motiv si termenul de valabilitate este limitat. Gustul cepei Hori-Bulle este caracterizat in principal prin aroma delicata. Este potrivita a se consuma in stare cruda si in o serie de mancaruri traditionale precum salata cu carnati. Cultivarea cepei Hori-Bulle are loc in peninsulei Hori situata la capatul vestic al lacului Constance, la granita Germaniei cu Elvetia. Clima blanda, din zona lacului si solul bogat in turba favorizeaza cultivarea cepei. Samanta cepei Hori-Bulle nu este disponibila in comert ci se obtine de catre fiecare cultivator, selectand, in luna august, cele mai mari cepe pentru plantare. Acestea formeaza conuri cu seminte care sunt uscate, frecate, spalate si uscate din nou. Samanta obtinuta este valabila doi sau trei ani, dupa care isi pierde capacitatea germinativa. Semintele sunt semanate in martie si pe perioada vegetatie se executa mai multe prasile pentru combaterea buruienilor. Ceapa este recoltata manual la sfarsitul lunii august. Pastrarea ei se face pana cel mai tarziu in luna martie anul urmator. Suprafata de astazi, cultiva cu ceapa Hori-Bulle, in mica peninsula, este estimat la 3 - 4 hectare. La inceputul lunii septembrie are loc Targul Bollemrkt unde se intalnesc, producatorii, distribuitorii si consumatorii de ceapa Hori iar in prima duminica din octombrie are loc in localitatea Moos, festivalul cepei intitulat “Büllefest“. Duventäster Maier este un cunoscut legumicultor local care impreuna cu familia sa si alaturi de alti colaboratori locali, ofera un bogat sortiment de legume, inclusiv de ceapa Hori-Bulle (DOP).