La Targul de la Berlin este prezent sosul verde in preparate precum înghețată, gin și mancarea cu oua și cartofi de Paste.
Jan Griesel, producator de inghetata, a trebuit să ia în considerare cele șapte ierburi ce fac parte din sosul verde, renumit in regiunea Frankfurt, respectiv: arpagic, pătrunjel, creson, borage, cervil, pimpinelle și măcriș. Acest sos verde folosit în înghețata lui cu un strop de lămâie, conferă preparatului o aromă minunat de proaspăt. „Sos verde, săptămâna verde – se potrivesc perfect”, spune Jan. Laptele pentru inghetata sa, provine de la propriile vaci, care trăiesc pe pășune, in cea mai mare parte a anului, mâncând iarbă proaspătă și furaje de casă. Tehnologia de muls complet automată alimentată de electricitate verde, permite animalelor să decidă singure când vor să fie mulse.
Bautura GIN SIEBEN se bazează și pe cele șapte ierburi ale sosului verde, numit și „Grie Soß” in Frankfurt. Ierburile se introduc mai întâi cu alcool într-o cuvă. Prin acest proces, numit macerare, esențele din plante sunt transferate în alcool. În pasul următor este distilat folosind metoda producerii unui gin uscat cu ienupăr. Distileria Henrich a acordat o mare importanță regionalității. Ierburile provin de la Riedhof Frankfurt. Alcoolul și apa de bază provin și din zona din jurul metropolei bancare. Gustul de plante este deosebit de clar în final. Cu 49% vol., ginul poate fi savurat cu apa tonica, de exemplu.
Dar gustul original al sosului verde este in mancare cu oua si cartofi de Paste, disponibil în calitate de preparat ecologic regional în restaurantul Zum Hesse Gadde din cadrul targului. Acolo sunt prezentate și ierburile de la Riedhof Frankfurt, care în mod tradițional se van ca ingrediente în recipiente de hârtie. Amestecate cu gălbenușul de ou fiert tare, sare, piper, muștar, ulei și oțet, sunt prelucrate sub forma de maioneză. Sosul verde își dezvoltă aroma cu cartofii de la Seefeldhof in Wetterau și ouă de la gainile de la Franzehof Mauswinkel.
Se spune ca reteta de „Grie Soß”, a fost adus de hughenoții în Hesse din Franța. Cea mai veche rețetă tipărită este cea din 1860. De atunci, a fost pregătită și dezvoltată creativ de bucătari amatori și in restaurante.