De la Wagyu la burgeri de elan la Saptamana Verde

Oricine vrea să mănânce o carne buna va fi răsfățat la Săptămâna Verde Berlin.

Anul viitor Targul Săptămâna Verde va împlini 100 de ani de existenta si de la început, carnea a jucatun rol important la târg. Nu există nicio țară, sau stat federal, care să nu profite de ocazia de a-și face cunoscute gustoasele specialități de cârnați și carne. Ca si vizitator, nu este ușor să te decizi. Oricine ar dori să încerce sau să cumpere cea mai scumpă carne din lume are mai multe oportunități de a face acest lucru la Săptămâna Verde. Hessian Marienhof a creat o ofertă de Wagyu special pentru Săptămâna Verde, astfel încât vizitatorii să poată gusta carnea respectiva, care costă de obicei între 150 și 300 de euro kilogramul. Marienhof oferă șuncă pentru 15 euro/ 100 de grame. Există, de asemenea, salam gătit sau pefferbeisser. La „Bistro Food Truck” din Sala Austria poți obține un „Wagyu Burger” de 180 grame, cu salată verde, roșii, ceapă dulce, cheddar și sos BBQ la un preț relativ ieftin de 18,90 euro.

În Sala 8.2, unde sunt prezentate țările baltice și scandinave, carnea de vânat este foarte populară. La standul din Estonia există cârnați de elan cu muștar și pâine. Suedia oferă și bratwurst de elan cu trei tipuri diferite de muștar, salată de varză și pâine, precum și un burger de elan cu brânză. Pentru gătit în continuare există carne de mistreț la grătar și bratwurst de elan. Tot ce aveți nevoie pentru grătarul și farfuriile dvs., este disponibil și la finlandezi, care va ofera bratwurst de elan și ren, precum și cârnați pe pâine făcut din carne de ren, căprior, mistreț sau elan. La intrarea în Sala 8.2, Lituania vă întâmpină cu tortul Baumkuchen pe de o parte și mâncăruri naționale copioase pe de altă parte. Cel mai important ingredient este carnea: ca si ciolan de porc sau cârnați afumat cu varză murată, chiftele de curcan în sos sau bine ascunse în Zeppelina (găluște de cartofi cu carne tocată).