Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
În mod tradițional, catolicii fac buchete mari din crengi de salcie, care sunt decorate cu panglici și mere.
Iarna este probabil anotimpul cel mai bogat în evenimente, dominând sărbătorile creștine din Austria.
In fermele agroturistice de vitalitate din Austria, puteti descoperii puterea pinului elvețian.
Adventul și Crăciunul reprezintă perioada tradițiilor și obiceiurilor in Austria.
„Ennstaler Steirerkas”, DOP, Austria, este o branza din lapte acru obtinuta din lapte de vaca crud sau degresat si pasteurizat.
„Tiroler Speck” (IGP), Austria, este un produs artizanal din carne de porc conservata traditional, fabricat din pulpa dezosata, cotlet, burta, spata sau ceafa.
„Gailtaler Almkäse”, DOP, Austria, este o branza cu pasta tare, obtinuta din lapte crud de vaca si capra (10%).
Macul „Waldviertler Graumohn” DOP, Austria, este un ingredient traditional utilizat frecvent in bucataria regionala.
„Steirische Käferbohne” DOP, este o fasole bicolora din specia botanica Phaseolus coccineus L., cultivata in Stiria, Austria.
Gailtaler Speck este un produs din carne de porc conservata traditional din Valea Gail, Austria.
Targurile de Pasti din Viena va asteapta cu decoratiuni pascale traditionale, oua ornate artistic, delicatese culinare si programe muzicale.
Istoria branzeturilor Alma este istoria fermierilor si producatorilor de lactate din Bregenzerwald, Austria.
Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.
Laptele de fan „Heumilch” STG, Austria, reprezinta cea mai naturala forma de productie a laptelui.
Un Dirndl este un tip de rochie purtata de femeile din Austria si Bavaria, la sarbatorile si festivaluri traditionale precum Oktoberfest din Munchen.
Denumirea „Pöllauer Hirschbirne” DOP, Austria, se aplica numai perelor pentru cidru neprelucrate din soiul „Hirschbirne” (soi regional vechi), precum si perelor uscate si sucului de fructe nefermentat, obtinute din aceste fructe.
Descoperiti provincia Tirol in timpul vacantei dumneavoastra de Ziua Inaltarii Domnului in Austria.
La Viena, de Craciun, sunt deschise mai multe targuri de iarna, dar cea mai cunoscuta dintre toate este cea aflata in fata primariei orasului, Rathausplatz.
Produsul „Mostviertler Birnmost”, (IGP), Austria, este fabricat prin fermentarea in butoi a mustului din pere obtinut prin presare.
Pe langa specialitatile regionale se afla in meniurile austriece si un numar important de mancaruri care isi au originile in tarile monarhiei.
La Naschmarkt, in Viena, o calatorie in jurul lumii nu dureaza 80 de zile, ci doar patru minute. Cel putin din punct de vedere culinar.
Caisele Wachauer Marille, DOP, Austria se caracterizeaza printr-o aroma deosebita.
Uleiul din seminte de dovleac Stiria este o specialitate traditionala (IGP) a acestei provincii din Austria.
Descrierea produsului traditional "Hreanul de Stiria" (IGP) din Austria.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev