Renumitul snitel vienez isi are originile la Venetia.
Inca din secolul al XVI-lea bucatarii italieni au gatit carnea data prin firimituri de paine alba. Conform legendei, snitelul a ajuns in Austria in jurul anului 1857, cu contributia maresalului austriac Radetzky. Aici, snitelul a fost perfectionat, devenind asa cum este cunoscut si apreciat astazi: o specialitate tipic austriaca.
Ingrediente: 2 bucati de fleica de vită (pulpa), de 180-200 de grame fiecare; un ou; doua linguri pesmet; doua linguri faina; sare, piper, lamaie; ulei pentru prajit.
Pregatiti carnea, eliminati zgarciurile si bateti-o bine. Carnea trebuie sa-si reduca la jumatate grosimea in urma acestui proces. Amestecati faina cu putina sare si piper si bateti oul. Treceti bucatile de carne prin faina si prin ou. Scurgeti carnea de ou si treceti-o prin pesmet. Prajiti snitelul, in baia de ulei pana se rumeneste si devine auriu. Scoateti snitelul din ulei, cu un cleste si puneti-l pe un servet de hartie. Snitelul vienez se serveste traditional cu salata de cartofi, un sfert de lamaie si un pahar de vin.