Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
La festivalul din Stubaital este din nou fortăreața Kaiserschmarren si numărul unu din lume. În cadrul celei de-a 4-a ediții de la Kampler See din Neustift, cei șase bucătari cu recorduri mondiale Walter Göglburger, Andreas Stern, Matthias Müller, Roland Schüller, David Kostner, Schmarren Johannes Steixner au recâștigat titlul de RECORD MONDIAL GUINNESS pentru cel mai mare Kaiserschmarren și i-au detronat pe cei din Sf. Georgen im Flachgau. 309 kilograme de Schmarren au încântat mii de spectatori și fani gurmanzi în inima Alpilor tirolezi, la festivalul “STUBAI KAISERSCHMARREN”.
Ingrediente (pentru 1 portie): 2 linguri de unt; 2 buc oua; 80g faina; 130 ml lapte; 1 praf de sare; 10 g zahăr; 1 lingură de stafide; zahăr pudra
Preparare. În primul rând, gălbenușul de ou se separă de albuș și se pune în două boluri. Apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se taie. Într-o etapă ulterioară, gălbenușurile celor două ouă se amestecă cu 10 g zahăr. Adăugați 130 ml lapte și 80 g făină, care se amestecă încet. Aveți grijă să nu formați cocoloașe de făină. Apoi albusurile batute spuma se pliaza in aluat (un strop de apă minerală face Kaiserschmarren și mai pufos și mai pufos).
Acum încălziți 2 linguri de unt în tigaie și turnați aluatul finit. Asigurați-vă că grăsimea nu este prea fierbinte. În funcție de nevoi, puteți presăra și câteva stafide peste aluat. Aluatul se prăjește la foc mediu până când partea inferioară este maro aurie. Apoi amestecul Kaiserschmarren este răsturnat și prăjit până se rumenește si pe această parte. Odată ce ambele părți sunt aurii, rupeți aluatul în bucăți cu o spatulă. La final, se presara zahar peste clatitele din tigaie si lasam sa se caramelizeze. Acest lucru îi conferă Kaiserschmarren-ului nota sa delicată și dulce. În funcție de nevoi, adăugați zahăr pudră peste Schmarren.