Pasta al gorgonzola

Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.

Pasta al gorgonzola” este o rețetă cu adevărat simplă și în același timp gustoasă datorită cremosității brânzei.

INGREDIENTE: paste scurte din faina integrala 320 g; gorgonzola dulce 350 g; smantana pentru gatit 150 g; sare; piper dupa gust.

Pentru a pregăti pastele cu gorgonzola, începeți cu branza pe care o taiati in cuburi, care, apoi se toarna in tigaie impreuna cu smantana de gatit. Adăugați un praf de piper și porniți aragazul la temperatură scăzută, lăsând brânza să se topească aproximativ zece minute. Între timp, aduceți apa la fiert, adăugați sare și fierbeți pastele. Când sunt gata, se scurg și se pun direct în sos. Se amestecă la foc foarte mic timp de 1-2 minute, diluând cu puțină apă de gătit, amestecand bine pastele cu gorgonzola. Opriți focul, le asezati in farfurie și serviți imediat. Este indicat să consumați imediat pastele cu gorgonzola. Dacă preferați, îl puteți păstra o zi la frigider. Puteți adăuga puțin parmezan pentru a-l face mai gustos sau parfumați pastele cu gorgonzola cu puțin rozmarin pentru a-i da o notă aparte.

Încercați să refaceți rețeta așa cum va propue Luca Pappagallo și vedeti dacă v-a plăcut.