Nero d'Avola, un vin de clasa mondiala

Un Nero d'Avola cu adevărat de clasă mondială, cu siguranță unul dintre cele mai importante vinuri roșii produse de compania Di Giovanna. 

Vinul  „Nero d'Avola”  se caracterizează prin profilul organoleptic caracteristic și original în același timp. Crama  Di Giovanna  produce aproximativ  20.000 de sticle de  vin „Nero d'Avola” , marturisind importanta pe care acest vin o are in contextul productiei companiei.

Nero D'Avola Sicilia Doc Vurria vegan de la Di Giovanna este de un roșu purpuriu strălucitor în pahar. Buchetul acestui vin roșu din Sicilia este captivant, cu note de coacăze negre, afine și mure. Caracterul său fructat este ceea ce face ca acest vin să fie atât de special. Nero D'Avola Sicilia Doc Vurria de la Di Giovanna este minunat de sec pentru pasionații de vin. Acest vin roșu nu este niciodată aspru sau auster, ci rotund și neted. Este un vin roșu mătăsos, echilibrat și complex, excepțional de proaspăt și plin de viață, datorită acidității prezente a fructelor.

Baza echilibratului vin este reprezentată de strugurii din soiul de struguri Nero d'Avola. După recoltare, strugurii sunt transportați rapid la cramă. Aici sunt selectați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate. La final, după ce vinul este terminat, Nero D'Avola Sicilia Doc Vurria este armonizat cu grijă. Acest vin roșu din Italia se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C. Se potrivește perfect cu spanac gratinat cu migdale, mancare de dovleac sau salată thailandeză de castraveți

Există un aer internațional în această cramă Alto Belìce și nu numai pentru că peste 80% din producția lor este vândută peste graniță, ci și datorită prezenței soției germane a lui Aurelio Di Giovanna, strănepoata lui Cristoforo care a fondat crama în 1860. Reamintim si prezenta oenologului Gianfranco Zito, ajutat de colegului său francez Denis Dubourdieu, mare enolog, care lucrează de bunăvoie și în Italia. Crama detine zeci de hectare de vii în zona Palermo, la 800 de metri deasupra nivelului mării, toate cultivate organic.

 


Cautare