Domeniile Tohani

 

Sortimentul de vinuri Tohani.

CABERNET SAUVIGNON vin rosu-rubiniu sec, cu concentrare de arome si un gust expresiv. Acest ”Tohani pur sange“ îsi datoreaza calitatile deosebite climatului mediteranean si solului specific zonei Domeniilor Viticole Tohani, precum si culesului tarziu al strugurilor.

FETEASCA NEAGRA vin rosu demisec, la care bogatia taninurilor si savoarea aromatica amintesc de cea a prunelor uscate, la care se adauga un usor gust de ciocolata amaruie. Se obtine dupa o triere riguroasa a strugurilor si prin supunerea lor la o tehnica speciala de vinificatie.

NEGRU DE TOHANI vin rosu demidulce, care prin aroma discreta si placuta aminteste de cea a fructelor exotice bine coapte. Este obtinut dintr-o cupajare de Burgund si Sangiovese.

SANGE DE TAUR vin rosu-rubiniu dulce, taninos, cu miros caracteristic de strugure. Se obtine dintr-o combinatie speciala de soiuri de struguri.

TAMAIOASA ROMANEASCA vin galben-auriu dulce, cu o aroma tipica soiului care aduce aminte de perele busuioace. Un vin special placut, care pastreaza o aciditate temperamentala ce ii invioreaza gustul.

FETEASCA REGALA vin alb demisec, cu aroma florala caracteristica, apreciat pentru lejeritate si armonie. Este obtinut printr-o triere speciala a strugurilor.

MUSCAT OTONEL vin galben-verzui demidulce, placut, echilibrat. Un vin superior care beneficiaza de conditiile speciale de pe colinele insorite ale Domeniilor Tohani.

SAUVIGNON BLANC vin galben-auriu demisec, special prin situarea sa la granita dintre aromat si nearomat. Este un vin corpolent, catifelat, cu o aciditate moderata, foarte apreciat de catre cunoscatori.

RIESLING vin alb sec puternic si distinctiv, o combinatie de arome florale si savoare care aminteste de piersici. Calitatile sale specifice sunt direct legate de solul din care este obtinut.

DOMENIILE TOHANI, cunsocute ca "TARAMUL VINULUI ROSU' sunt situate la altitudini intre 200 si 400 m in inima podgoriei Dealu Mare si ocupa astazi o suprafata de peste 1300 ha.

 


Cautare