Premiile Wine Spectator recunosc restaurantele ale căror liste de vinuri oferă selecții interesante, care sunt potrivite pentru bucătăria lor și atrag o gamă largă de iubitori de vin.

Read More

La o oră distanță de București, veți ajunge într-o Românie pitorească, cu răsfăț de neuitat prin degustări de vin la Crama SERVE.

Read More

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a participat, în premieră, cu vinuri din producția proprie, la Central Park Wine Festival.

Read More

Valea Aosta, situată în nord-vestul Italiei și învecinată cu Franța și Elveția, nu este doar cea mai mică regiune, ci și cea mai mică regiune viticolă din Italia.

Read More

Vinurile de Adamclisi primesc denumire de origine protejata (DOP)

Read More

Vinul Wine Chocolate oferit de Tohani aduce o senzatie de ciocolata intensa.

Read More

Cramposia este un vin alb de consum curent, obtinut din soiul autohton de struguri cultivat in podgoriile Dragasani, Segarcea, Samburesti, Stefanesti.

Read More

Vinurile Chozas Carrascal, DOP, Spania sunt vinuri minerale cu aroma de pamant

Read More

Piata vinului romanesc trece prin una dintre cele mai bune perioade din ultimul deceniu.

Read More

Strugurii de tip „Vlaams-Brabantse tafeldruif” DOP, Belgia se cultiva in sere incalzite.

Read More

Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.

Read More

Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.

Read More

Factorul natural caracteristic al Podgoriei Moldova Noua este zona colinara a Banatului, dealurile putin inalte ale muntilor Dognecei. Aici sunt soluri scheletice, bogate in fier si microelemente.

Read More

In podgoriile Kleine Zalze din Africa de Sud se produc vinuri de cinci stele, premiate cu aur la cel mai inal nivel.

Read More

Teritoriul de raspandire dispersata a plantatiilor acestei podgorii corespunde aproape in totalitate cu Colinele Covurluiului, in spatiul carora se gaseste si Dealul Bujorului.

Read More

Podgoria Iasi este situata in est-nord-estul Podisului Moldovenesc, in zona de contact a Campiei colinare a Moldovei cu Podisul Central Moldovenesc, contact marcat de impunatoarea "Coasta a Iasilor".

Read More

Soiurile de struguri care pot fi folosite pentru obtinerea vinurilor cu indicatie geografica DEALURILE MOLDOVEI sunt urmatoarele:

Read More

Podgoria Via Domnului se gaseste in judetul Prahova, in zona Dealul Mare.

Read More

Podgoria are un areal viticol intins, Localitatea Cotesti este atestata documentar de pe la 1471, cand in Moldova domnea Stefann cel Mare, iar in Tara Romaneasca domnea Radu cel Frumos.

Read More

Pe meleagurile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi in zona colinelor, care formeaza ultimile ramificatii ale Muntilor Zarandului.

Read More

Podgoria STEFANESTI, mentionata pentru prima oara in scris de catre istoricul grec Diodorus Siculus, in anul 330 i.e.n. si pomenita in cronicele valahe din anul 1388, e situeaza la 10 km de orasul Pitesti. 

Read More

Regiunea viticola din care face parte, cea din jurul Buziasului, constituie unul din cele 5 centre viticole ale Banatului. 

Read More

Judetul Alba este recunoscut la nivel national si international pentru calitatea vinurilor produse in podgoriile din zona. 

Read More

Povestea moderna a vinului de Samburesti Viti, nu poate incepe altfel decat aristocratic. 

Read More

Podgoria Aiud aflata la nord-vestul judetului Alba, ocupand coastele cu expozitie sudica, sud-estica si sud-vesticaă in preajma orasului Aiud.

Read More

Domeniile Stirbey sunt situate in Dragasani, judetu Valce, pe dealul Oltului.

Read More

Podgoria Tirol este situata in vestul Romaniei in arealul viticol Dealurile Banatului, langa satul al carui nume il poarta.

Read More

Cautare