Specialitate traditionala de caracatita
“Pulpo Seco de Adra” este un produs obținut din caracatiță (Octopus vulgaris), care provine în mod tradițional din locul de pescuit Adra din Almería, în sud-estul Spaniei.
“Pulpo Seco de Adra” este un produs obținut din caracatiță (Octopus vulgaris), care provine în mod tradițional din locul de pescuit Adra din Almería, în sud-estul Spaniei.
O reteta de dovlecel la gratar pentru sarbatori aromate.
„Oli de Menorca / Aceite de Menorca” IGP Spania, este un ulei de măsline extravirgin ecologic, obținut doar prin procese mecanice din fructele măslinului (Olea europaea L.).
Originea Cecinei pare să dateze din august 1284, anul nefavorabil al bătăliei de la Meloria, in care Pisa a fost învinsă de republica maritimă rivală Genova.
Queso de Burgos, IGP Spania este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.
Indicația geografică protejată „Ciliegia di Lari” se referă la fructele cireșului dulce Prunus avium L, din familia Rosaceae, cultivate in provincia Pisa, Italia.
Spaghete cu legume se servesc in zilele de post in care avem dezlegare la ulei.
Piersicile „Melocotón de Cieza” IGP, Spania, din soiurile Baby Gold 6 si Romeo, sunt printre cele mai gustoase si cautate in Europa.
Chistorra de Navarra, IGP, Spania, este un cârnat asemănător cu chorizo, dar cu un diametru mai mic.
Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.
Frutta di Martorana este o emblemă a producției de patiserie siciliană, avand o istorie veche legata de cea a mănăstirii Martorana din Palermo.
Sugo alla puttanesca este un sos de paste napolitan care datează de la începutul secolului al XX-lea.
Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.
Gnocchi cu brânză și piper (Gnocchi cacio e pepe) sunt un mod de a servi pastele tradiționale din zona Romei.
Brânza cu IGP „Caciottone di Norcia”, Italia, este ultimul produs inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.
Recoltarea perelor Williams din Mantua a început cu aproximativ zece zile mai devreme decât de obicei, și va fi comercializată de La Grande Bellezza Italiana la sfârșitul lunii august sub marca „Pera di Mantova IGP”.
“Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.
Pastele cu ton sunt un preparat de paste răcoritoare, potrivite pentru toate anotimpurile și pot fi savurate calde sau reci ca salată.
Carnea de vită din Galicia este considerata printre cele mai bune din lume.
Consorțiul Melinda produce peste 400.000 de tone de mere în Văile Non și Sole din nordul Italiei.
La Vera Paprika este un produs spaniol cu denumire de origine protejata, ce înseamnă că în producția sa se folosesc doar ardei roșii din soiuri specifice: Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín și Bola.
„CABRITO DE EXTREMADURA”, IGP, reprezinta carnea obținută din carcase de iezi născuți și crescuți pe teritoriul Comunității Autonome Extremadura.
Produsul care beneficiază de denumirea de origine protejată „Alubia de Anguiano” constă în boabe uscate, curățate de păstăi, din soiul cățărător de fasole „El Encinar” cultivat pe araci.
Au fost nevoie de secole pentru ca această brânză mică și rotundă să scape de umbra celebrului său concurent local, Roquefort.
„Queso de Acehúche” DOP, Spania, este o brânză fabricată exclusiv din lapte crud obținut de la capre din rasele Murciana Granadina, Florida, Malagueña, Retinta și Verata.
Stelute aperitiv pentru sarbatorile de iarna
Salade Niçoise își are originea în orașul francez Nisa.
Salata proaspata, racoritoare, usoara, gustoasa si sanatoasa de dovlecei cruzi si rucola.
„Amatriciana Tradizionale” STG, Italia, este un preparat alimentar obținut printr-o metodă de producție străveche din zona Amatrice și din ingrediente specifice (roșii, gușă de porc) care determină caracteristicile produsului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev