Cartofii DELL’ALTO VITERBESE
Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.
Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.
„Cappero di Pantelleria” IGP, Italia, reprezinta bobocul de floare al unei plante ce se cultiva in Sicilia si care se foloseste la condimentarea mancarurilor.
Mana biblica este produsa exclusiv in regiunile Pollina si Castelbuono din Sicilia, Italia.
Ragusano DOP este una dintre cele mai vechi branzeturi produse in Sicilia.
In Spania, in localitatea Jerez de langa Cadiz, se produc struguri albi, sarutati de soare, care dau unul dintre cele mai tari vinuri ale lumii: Xeres sau Sherry (cu peste 50% mai mult alcool decat celelalte vinuri).
Nostrano Valtrompia DOP este o branza semi-grasa, maturata, cel putin 12 luni si este produs de-a lungul anului, din lapte crud de vaca.
Indicatia geografica protejata (IGP) „Melone Mantovano” se refera la pepenii galbeni in stare proaspata cu pulpa de culoare galben-portocaliu.
Originile porcilor Cinta Senese, DOP, Italia, dateaza din Evul Mediu. Caracteristica cea mai importanta pentru acest porc sunt dungilor albe care da si numele rasei locale.
Indicatia geografica protejata „Plátano de Canarias” se refera la bananele din varietatea Cavendish, soiul Musa acuminata Colla (AAA), cultivate in Insulele Canare pentru a fi consumate în stare proaspata, dupa conditionare si ambalare.
Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.
Inca din timpurile vechi, Franta si-a capatat reputatia de producator al celor mai bune branzeturi din lume.
Salva Cremasco” DOP, Italia este o branza de masa moale, cu pasta cruda, fabricată exclusiv din lapte de vaca integral utilizat ca atare.
Panforte este un traditional desert de Craciun, continand fructe si nuci, care dateaza din secolul al 13-lea si este originara din Siena, regiunea Toscana.
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
„Saucisse de Montbéliard” este un carnat usor curbat sub forma unui cilindru cu un diametru de minimum 25 mm produs din carne de porc.
DOP „Mongeta del Ganxet” se refera la boabele de fasole din specia Phaseolus vulgaris L., varietatea autohtona „ganxet”, uscate, sau fierte si in conserva.
Particularitatile locale permit capsunelor din regiune Nîmes, Franta sa iasa in evidenta fata de alte zone franceze de productie, mai ales prin perioada timpurie de comercializare.
Lemnul dulce sau raculet (Glycyrrhiza glabra) este o planta erbacee, perena, comuna in sudul Europei si in Orient, ale carei radacini cu gust dulce-amar constituie una din cele mai vechi mirodenii, utilizata pentru aromatizarea dulciurilor si a bauturilor.
Carnea cu denumirea de origine „Prés-salés de la baie de Somme” DOP, Franta, provine de la miei in varsta de pana la 12 luni, crescuti pe mlastini saraturate timp de minimum 75 de zile.
„Prosciutto Amatriciano” IGP are o forma de pară, cu eliminarea piciorului; datorita finisarii traditionale extinse, cu o greutate minima la maturare de 8 kg.
Stafidele „PASAS DE MALAGA” sunt produse traditionale cu Denumire de Origine Protejata (DOP), obtinute in provincia Malaga (Andaluzia, Spania), care indeplinesc cerintele stabilite de consiliul de reglementare.
Saucisson de l’Ardèche, (IGP), Franta, este preparat pe baza de carne proaspata si grasime solida de porc, tocate, cu care se umplu intestine naturale de porc.
Arancini este unul din preparatele clasice de orez din bucataria siciliana traditionala.
Porcii din rasa „Porc d'Auvergne”, Franta, sunt crescuti in aer liber, carnea acestora fiind caracterizata prin fermitate, culoare rosie omogena, nici deschisa, nici inchisa, si slanina dorsala reziduala de culoare alba si consistenta.
Portocalele “Arance di Francofonte” din Sicilia, Italia au primit in 1997 indicatia geografica protejata (IGP).
Midiile de crescatorie vii, se produc intr-o zona de crescatorie situat in golful Mont Saint Michel la sud de linia formata de turnul clopotnitei bisericii din Carolles si varful Chaîne.
Branzeturile cu pasta moale isi datoresc consistenta continutului mai ridicat de umiditate, de grasimi si conditiilor de maturare.
Denumirea „Fichi di Cosenza” (DOP), Italia, desemnează exclusiv fructele uscate ale smochinilor domestici Ficus carica sativa (Domestica L.) aprtinand soiului Dottato (sau Ottato).
"Fico d'India" '' DOP, este simbolul Siciliei. Fructul provine din „India Noua” respectiv Mexic.
Mierea de munte „Miele delle Dolomiti Bellunesi” se obtine din nectarul florilor de pe teritoriul montan al provinciei Belluno, Italia, din ecotipul local „Apis mellifera”, prin incrucisarea dintre Ligustica si Carnica.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev