Ragusano
Ragusano DOP este una dintre cele mai vechi branzeturi produse in Sicilia.
Ragusano DOP este una dintre cele mai vechi branzeturi produse in Sicilia.
Denumirea de origine protejata „Formaggella del Luinese”, Italia, este rezervata branzei cu pasta semitare produsa exclusiv din lapte integral si crud de capra, prin coagulare cu ajutorul cheagului, maturata minimum 20 de zile.
Nostrano Valtrompia DOP este o branza semi-grasa, maturata, cel putin 12 luni si este produs de-a lungul anului, din lapte crud de vaca.
Patruzeci de milioane de oua de ciocolata invadeaza magazinele italiene cu ocazia sarbatorilor de Pasti.
Originile porcilor Cinta Senese, DOP, Italia, dateaza din Evul Mediu. Caracteristica cea mai importanta pentru acest porc sunt dungilor albe care da si numele rasei locale.
„Pera de Lleida”, DOP, Spania, protejeaza fructele din specia Pyrus communis L., din soiurile „limonera”, „blanquilla” si „conference”, care apartin categoriilor de calitate extra si intai si sunt destinate consumului in stare proaspata.
Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.
Carnea de vita „MAINE-ANJOU” DOP , provine de la femele in varsta de pana la zece ani care au fatat cel putin o data sau de la masculi castrati in varsta de peste 30 de luni.
Salva Cremasco” DOP, Italia este o branza de masa moale, cu pasta cruda, fabricată exclusiv din lapte de vaca integral utilizat ca atare.
La momentul comercializarii, sunca „Coppa di Parma” (IGP) Italia, are forma cilindrica, deloc turtita.
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
„Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).
DOP „Mongeta del Ganxet” se refera la boabele de fasole din specia Phaseolus vulgaris L., varietatea autohtona „ganxet”, uscate, sau fierte si in conserva.
Produseul „Oie d’Anjou” (IGP), Franta desemneaza gasca a carei carne este consumata sub forms de friptura, in mod traditional in timpul sarbatorilor de sfarsit de an.
Lemnul dulce sau raculet (Glycyrrhiza glabra) este o planta erbacee, perena, comuna in sudul Europei si in Orient, ale carei radacini cu gust dulce-amar constituie una din cele mai vechi mirodenii, utilizata pentru aromatizarea dulciurilor si a bauturilor.
„Carota Novella di Ispica” cu indicatie geografica protejata este rodul cultivarii speciei Daucus carota L.. , in Sicilia, Italia.
„Prosciutto Amatriciano” IGP are o forma de pară, cu eliminarea piciorului; datorita finisarii traditionale extinse, cu o greutate minima la maturare de 8 kg.
Anghinaria „Carciofo Spinoso di Sardegna” (DOP), Italia, se obtine cu ajutorul ecotipului local „Spinoso Sardo” apartinand speciei botanice „Cynara scolymus”.
Saucisson de l’Ardèche, (IGP), Franta, este preparat pe baza de carne proaspata si grasime solida de porc, tocate, cu care se umplu intestine naturale de porc.
„Agneau du Périgord”, (IGP), Franta, se refera la miei cu varsta de sacrificare intre 80 si 180 de zile, cu greutatea carcasei de 15-21 kg si o buna conformatie a acesteia datorita selectiei raselor de carne in cazul berbecilor, oile provenind din rase rustice sau semirustice.
Porcii din rasa „Porc d'Auvergne”, Franta, sunt crescuti in aer liber, carnea acestora fiind caracterizata prin fermitate, culoare rosie omogena, nici deschisa, nici inchisa, si slanina dorsala reziduala de culoare alba si consistenta.
Faina de castane “CHÂTAIGNE CORSE” este un produs DOP, realizat in Corsica (Franta)
Midiile de crescatorie vii, se produc intr-o zona de crescatorie situat in golful Mont Saint Michel la sud de linia formata de turnul clopotnitei bisericii din Carolles si varful Chaîne.
Jambonul de l’Ardèche este un produs din Franta protejata IGP la nivel comunitar.
Denumirea „Fichi di Cosenza” (DOP), Italia, desemnează exclusiv fructele uscate ale smochinilor domestici Ficus carica sativa (Domestica L.) aprtinand soiului Dottato (sau Ottato).
„
Estepa” (DOP), este un ulei de masline extravirgin, obtinut in Spania, din fructe de maslin (Olea Europea, L.).
Mierea de munte „Miele delle Dolomiti Bellunesi” se obtine din nectarul florilor de pe teritoriul montan al provinciei Belluno, Italia, din ecotipul local „Apis mellifera”, prin incrucisarea dintre Ligustica si Carnica.
Branza „Fourme de Montbrison” DOP Franta, este o branza fabricata din lapte de vaca inchegat, de forma cilindrica.
Fasolea „Fagiolo Cuneo” (IGP) desemneaza fasolea ca pastaile ceroase, cultivata in Italia.
„Fagiolo Cannellino di Atina” DOP, (Italia) desemneaza produsul obtinut din cultivarea plantei Phaselus vulgaris L, ecotipul local „Cannellino di Atina”.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev