Piersicile „Pesca di Leonforte”
„Pesca di Leonforte” cu indicatie geografica protejata (IGP), Italia, este produsul rezultat In urma cultivarii a doua ecotipuri locale de piersica.
„Pesca di Leonforte” cu indicatie geografica protejata (IGP), Italia, este produsul rezultat In urma cultivarii a doua ecotipuri locale de piersica.
Branza “Provolone del Monaco” a fost inregistrata oficial, ca produs DOP, in registrul oficial al Uniuninii Europene.
„Ricotta di Bufala Campana” este un produs lactat proaspat, din Italia, obtinut prin coagularea termica a proteinelor din zerul de lapte de bivolita, materie prima rezultata in urma produciei de mozzarella de bivolita.
Castanele "Marrone di Caprese Michelangelo" DOP, din Italia, au obtinut recunoasterea la nivel european.
Denumirea de origine protejata (DOP) vanata rosie „Melanzana Rossa di Rotonda”, (Italia), se obtine din ecotipul Melanzana Rossa di Rotonda, din specia Solanum aethiopicum.
IGP „Pesca di Verona” se refera la specia Persica Vulgaris, Mill si este rezervata piersicilor cu pulpa alba, cu pulpa galbena si fara puf (numite si nectarine).
Produsul este o faina obtinuta prin macinarea boabelor de hrisca (Fagopyrum esculentum), planta cultivata in mod traditional in Bretania.
Arzua-Ulloa este o excelenta branza produsa in regiunea Galicia din Spania, recunoscuta europeana ca produs DOP.
Pepeni galbeni din cultivarul „saccharinus” soiul „Piñonet” sau „Piel de sapo”, sunt destinati vanzarii in stare proaspata catre consumatori.
Comisia europeana a inregistrat denumirea de origine protejata „PISTACCHIO VERDE DI BRONTE” (DOP), Italia, pentru fisticul sicilian.
Indicatia geografica protejata „Castana de Galicia” este rezervată castanelor obtinute din varietatile cultivate autohton din Galitia, Spania, destinate consumului uman si comercializate proaspete sau congelate.
Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.
Usturoiul Voghiera, DOP, este un produs de nisa din Italia, care permite producatorilor un venit garantat in prezent.
DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.
Piave” DOP, Italia, este o branza tare si maturata, de forma cilindrica si cu pasta fiarta, obtinuta din lapte de vaca.
Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.
Ardeiul "Pemento da Arnoia" (IGP), Spania, este un fruct din specia Capsicum annuum cultivati traditional.
Produs IGP din Franta, prunele d'Agen sunt fructe oval alungite, de culoare maro inchisa sau neagra, lucioase, cu carne de culoare galben-brun pana la galben auriu.
Merele “Pommes des Alpes de Haute Durance” IGP (Franta) sunt fructe proaspete din soiurile de mere Golden Delicious, Gala si derivatele lor.
Sopressa Vicentina este un salam italian de vara, in forma cilindrica si facut din carne de porc de calitate.
Produsul italian “Prosciutto di Sauris”, IGP, Italia este produsa in comuna Sauris, din regiunea Friuli Venezia Giulia.
Aceto Balsamico di Modena este un produs IGP, Italia.
Ricciarelli di Siena IGP, Italia, sunt produse italiene de patiserie, obtinute din prelucrarea unui aluat copt cu migdale, zahar si albusuri de ou.
Nocciola Romana este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.
Carnatul “Chorizo Riojano”, este unul dintre produsele alimentare tipice din regiunea La Rioja (Spania), ce are o mare traditie in productia de carnati.
"Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si desemneaza acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emilia din Nordul Italiei.
Cartoful “Patata di Bologna” DOP, Italia, este cerut tot mai mult de catre consumatori.
Busuiocul "Genovese Basil", DOP, Italia este una dintre cele mai aromate legume.
Uniunea Europeana a publicat soiul de ardei “Pemento do Couto, Galicia (Spania), ca produs IGP.
Kiwi care se obtine in Pays de l'Adour, Franta, este un fruct carnos, de consistenta ferma, cu excelente caracteristici organoleptice.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev