Particularitatile locale permit capsunelor din regiune Nîmes, Franta sa iasa in evidenta fata de alte zone franceze de productie, mai ales prin perioada timpurie de comercializare.
Calitatea capsunelor Fraises de Nîmes a fost abordata si implementata la initiativa producatorilor care s-au adunat in "Asociatia Producatorilor de capsuni Nîmes". Capsunele Fraises de Nîmes sunt primele care ies pe piata in noul sezon, datorita soiul timpuriu Gariguette (varietatea Ciflorette). Avand statutul de producatori ai primelor capsune din Franta, mult apreciate de cunoscatori, capsunarii din Nimes nu duc lipsa de clienti, de angrosisti si de oferte venite de la restaurante si alte unitati de alimentatie publica. De asemena grupul de producatori a dorit sa le fie recunoscut caracteristicile gustative ale capsunelor pe care le produc. Asociatia Producatorilor de capsuni din Nîmes a primit recunoasterea oficiala al produsului prin intermediul indicatiei geografice protejate (IGP). Aceasta are drept scop promovarea metodelor durabile de cultivare ai capsunilor in acest teritoriu.