Veneția se poate lăuda cu cel mai vechi și Rio cu cel mai mare, dar Limoux, Franta, susține că are cel mai lung carnaval din lume.
Aproximativ 600 de dansatori aparținând a 30 de trupe diferite se asigură că aceste festivități pot fi susținute de trei ori pe zi, în fiecare weekend, de la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii aprilie. Carnavalul din Limoux este neobișnuit de compact. Evenimentele se desfășoară în intimitatea pieței medievale cu o frumusețe grațioasă care a fost descrisă ca o combinație miraculoasă de imobilitate și mișcare. Fiecare procesiune începe la una dintre cafenelele din piață și continuă până la următoarea. De obicei, dansatorii avansează în jur de 40 de metri în 20 de minute, așa că spectatorii au tot timpul din lume să facă fotografii și să admire mascarada.
Două accesorii sunt esențiale pentru spectacolul dansatorului tradițional de carnaval. Mai întâi bagheta, lungă de aproximativ doi metri și făcută din stuf strâns pe coasta Mediteranei imediat după primele înghețuri din ianuarie. În al doilea rând, punga de confetti, colorată pentru a se potrivi cu costumul fiecărui dansator și suficient de mare pentru a ține câteva kilograme de hârtie mărunțită. Carnavalul a început în secolul al XVI-lea, când majoritatea morilor de vânt sau de apă din jurul Limoux erau lucrate de chiriași. Acești morari trebuiau să-și plătească chiria anuală la sfârșitul iernii și, în fiecare an, când și-au achitat cotizațiile, au sărbătorit. Legenda spune că atunci când, în 1582, această sărbătoare a coincis cu Mardi Gras, morarii au defilat în piața centrală însoțiți de oboi, fife și tobe.
Ultima noapte a carnavalului este cunoscută sub numele de la nuit de la blanquette, numită în onoarea unui vin spumant de Limoux. Blanquette de Limoux se promovează drept cel mai vechi vin spumant din lume și nu există loc mai bun pentru a-l degusta decât la carnaval. Acești tovarăși de sărbătoare împărtășesc o moștenire care se întinde încă din secolul al XVI-lea, iar după unele surse, gesturile lente ritmice ale dansului de carnaval îi reprezintă pe țăranii care presează strugurii cu picioarele.