In fiecare an sarbatorim Ziua Internationala a Femeilor Fermier pe data de 15 octombrie.
Prin aceasta sarbatoare se apreciaza contributia femeilor in sustinerea resurselor naturale, in imbunatatirea sigurantei alimentare si in dezvoltarea agriculturii. Ideea celebrarii a aparut cu ocazia Conferintei ONU pentru femei unde s-a decis importanta celebrarii femeilor din mediul rural. Femeile fermier reprezinta 43% din forta de munca agricol, si contribuie semnificativ la reducerea foamei in lume.
Chiar si asa, femeile si fetele din zonele rurale sufera in mod disproportionat de saracie multidimensionala. 1 miliard de oameni din lume continua sa traiasca in conditii inacceptabile de saracie, indeosebi, in zonele rurale. Cu toate acestea, mica agricultura, practicata de foarte multe femei, produce aproape 80 la suta din alimente in Asia si Africa sub-Sahariana, pentru aproximativ 2,5 miliarde de oameni.
Femeile fermier pot fi la fel de productive ca omologii lor de sex masculin. Barierele structurale si normele sociale discriminatorii continua sa constranga puterea decizionala a femeilor si participarea lor politica la comunitatile rurale. Femeile din zonele rurale nu au acces egal la resurse si active productive, la serviciile publice, cum ar fi educatia si ingrijirea sanatatii si la infrastructura, inclusiv apa si canalizare.