Pulpa de miel la cuptor

Mielul este simbolul mesei de Paște, pentruca ridică păcatele lumii şi se oferă ca hrană pentru viaţa veşnică și reînnoire spirituală!

Ingrediente: o pulpa de miel; 2 linguri ulei de masline; 6 catei de usturoi; doua cepe; doua mere; o lamaie; 350 ml de vin alb sec; o lingura de cimbru, busuioc si oregano; o lingurita de rozmarin; o lingurita boabe de coriandru; 2 lingurite de sare, piper si boia dulce; scortisoara, anason, cuisoare si foi de dafin.

Spalam bine pulpa de miel, o curatim de pielita si facem cateva incizii cu varful unui cutit in care vom introduce cateii de usturoi. O punem la macerat in ulei de masline, condimente si vin, pentru cateva ore. Curatam ceapa, merele, lamai si le feliem. Asezam acestea in tava, impreuna cu boabele de coriandru, scortisoara, anason, cuisoare si foi de dafin, chiar sub pulpa. Adaugam condimentele cu vinul, deasupra si potrivim gustul de sare dupa preferinta. Tava astfel pregatita, o vom acoperi cu hartie de copt si folie de staniol si o bagam in cuptorul la o temperatura de 170 grade. Dupa aprximativ o ora, ii scoatem folia si o mai lasam, pana se rumeneste frumos, la temperatura mai mare. Din cand in cand, luam cu o lingura zeama din tava si o dam pe deasupra fripturii. Dupa ce este gata, pulpa se lasa in tava 15 minute acoperita cu folia de aluminiu, iar apoi se taie pentru a fi servita la masa.