Gyros de pui

Reteta de gyros clasic grecesc, invelit in lipie si servit cu cartofi prajiti.

Ingrediente: pulpe de pui dezosate 600 g; lamaie 1/2 buc; ulei de masline 3 linguri; usturoi granulat 1 lingurita; boia ardei dulce 1 lingurita; oregano uscat 1 lingurita; lipii grecesti (arabesti) 5 buc; ceapa rosie 1 buc; otet de mere 3 linguri; cartofi prajiti/copti 500 g; sos tzatziki 400 g; rosii 3 buc.

Carnea de pui o taiati felii cam de 1 cm grosime si o puneti intr-un bol. Adaugati peste ea zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie. Apoi puneti peste ea 1 lingurita de sare, 1 lingurita de usturoi pudra, 1 lingurita boia de ardei si 1 lingurita de oregano. Turnati deasupra si cele 3 linguri de ulei de masline. Amestecati totul bine si puteti lasa sa se marineze 30 minute la frigider.

Dupa acest timp incingeti putin ulei intr-o tigaie si puneti la calit carnea pe foc mediu, pana se rumeneste frumos. Pana se pregateste carnea puteti prepara sosul Tzatziki. Prajiti apoi cartofii, sau ii puneti la cuptor. Ceapa o taiati rondele subtiri, puneti deasupra putin otet de mere si 1/2 lingurita de sare, amestecati bine si lasati vreo 15 minute sa se marineze. Cand sunt gata toate ingredientele de mai sus pentru Gyros, incepem sa le asezam astfel: lipii + cartofi + rosii felii + tzatziki + carne + ceapa marinata.