O rețetă vedetă în marile restaurante, de vinete marinate, este foarte sănătoasă și gustoasă, ideală pentru vegetarieni sau pentru cei care țin dietă.
Ingrediente: 3 vinete; 2 linguri de ulei de măsline; 4 linguri de sos picant (sau suc de roșii cu piper negru și coriandru); 2 linguri de suc proaspăt de lămâie; 2 căței de usturoi, zdrobiți; verdeață proaspătă (pentru décor); sare.
Tăiați vinetele în felii subțiri și așezați-le într-un vas cu apă sărată pentru aproximativ 20 de minute. Apoi, stoarceți bine vinetele. Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie mare. Prăjiți vinetele până devin aurii și moi. Așezați-le apoi pe șervețele absorbante pentru a îndepărta excesul de ulei. Într-un bol separat, combinați uleiul rămas, sosul picant sau sosul de roșii cu piper negru și coriandru și puțină lămâie. Dacă folosiți sos de roșii în loc de sos picant, aveți grijă cât piper și coriandru puneți. Adăugați usturoiul zdrobit în sosul preparat și încălziți amestecul pe foc mic până când fierbe puțin. Adăugați feliile de vinete prăjite, în sosul fierbinte și mai lăsați-le să fiarbă 2 minute. Puteți adăuga verdeață proaspătă tocată peste.
Beneficii vinete: Vinetele conțin multe vitamine și minerale. Ele au și mulți antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicali liberi. Aceste legume sunt bogate în antociani, un tip de pigment cu proprietăți antioxidante.