Salata proaspata, racoritoare, usoara, gustoasa si sanatoasa de dovlecei cruzi si rucola.
O reteta de dovlecel la gratar pentru sarbatori aromate.
Indicația geografică protejată „Ciliegia di Lari” se referă la fructele cireșului dulce Prunus avium L, din familia Rosaceae, cultivate in provincia Pisa, Italia.
Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.
Sugo alla puttanesca este un sos de paste napolitan care datează de la începutul secolului al XX-lea.
Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.
Gnocchi cu brânză și piper (Gnocchi cacio e pepe) sunt un mod de a servi pastele tradiționale din zona Romei.
Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.
“Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.
Noiembrie în Bassa Parmense înseamnă November Porc, un eveniment itinerant care se desfășoară pe parcursul a 4 weekend-uri în municipiile Sissa, Polesine, Zibello și Roccabianca.
Festivalul Național al Castanului, ajuns la a 23-a ediție anul acesta, va avea loc în perioada 14-16 octombrie 2022 la Cueno, Italia.
Terra Madre Salone del Gusto 2022 va avea loc în perioada 22-26 septembrie la Torino, Italia.
„Amatriciana Tradizionale” STG, Italia, este un preparat alimentar obținut printr-o metodă de producție străveche din zona Amatrice și din ingrediente specifice (roșii, gușă de porc) care determină caracteristicile produsului.
Valea Aosta, situată în nord-vestul Italiei și învecinată cu Franța și Elveția, nu este doar cea mai mică regiune, ci și cea mai mică regiune viticolă din Italia.
Specialitatea traditional garantata “Vincisgrassi alla maceratese”, Italia, este un preparat gratinat consumat la felul întâi și obținut din trei produse de bază.
Crăciunul în Italia difere foarte mult de la o zonă la alta.
Tarlati a fost una dintre cele mai importante familii conducatoare din Arezzo, Italia, in secolul al XIV-lea.
Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
Pampepato di Terni, IGP, Italia, este un produs de panificatie obtinut prin prelucrarea fructelor uscate, a ciocolatei, a stafidelor, a fructelor confiate, a pudrei de cacao amaruie, a mierii, a cafelei, a condimentelor si a fainii.
Aria din care provine laptele si in care este produsa si maturata branza DOP „Casciotta d’Urbino” cuprinde intregul teritoriu al provinciei Pesaro e Urbino, din Italia.
Mozzarella di Gioia del Colle” DOP, Italia, este un tip de branza proaspata pe baza de pasta filata, produsa doar din lapte crud integral de vaca la care se adauga o cultura de zer fermentat.
„Grana Padano” DOP, Italia, este o branza tare, cu pasta fiarta si maturata lent.
„Maccheroncini di Campofilone” IGP, Italia, sunt paste fainoase uscate produse din oua si faina de grau comun sau gris.
Inca din secolul al XVI-lea, orasul Gragnano, Italia este cunoscut pentru productia de paste fainoase din grau dur.
„Cappellacci di zucca ferraresi” IGP, Italia, sunt paste fainoase proaspete umplute cu dovleac.
Bergamotul din regiunea Calabria, Italia, produce une ulei esential caracterizat prin culoarea verde si miros proaspat si placut.
Midia „Cozza di Scardovari”, apartinand speciei Mytilus galloprovincialis, este o molusca bivalva cu forma alungita si cu o cochilie de culoare negru-violaceu.
In centrul Italie, se obtine masline, pe suprafete putin extinse, din care se fabrica uleiul extra – Virgin “Marche” de foarte buna calitate.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev