„Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.
Localitatea Nagybanhegyes avand 1600 de locuitori situata in sudul judetului Bekes, Ungaria, traieste astazi din cultura de ardei.
Specialitatea traditionala garantata „Rögös túró”, din Ungaria, diferă semnificativ de alte brânzeturi proaspete.
Indicația geografică protejată „Jászsági nyári szarvasgomba” desemnează varianta proaspătă a soiului local de ciuperci subterane „trufe de vară” (Tuber aestivum Vittad.).
Ungaria abundă în obiceiuri şi ritualuri desfăşurate în zilele de Crăciun.
Indicația geografică „Szegedi tükörponty” se referă la peștii vii de crescătorie din specia de crap comun de Szeged recunoscută de stat, precum și la carnea curățată și filetată provenită de la acești crapi.
Balatoni hal (peste de Balaton) este denumirea exclusiva pentru crapii si salaii care traiesc in lacul Balaton, Ungaria.
Bautura „Vasi vadkorte pálinka” cu indicatie geografica inregistrata, este produsa pe teritoriul administrativ al judetelor Vas si Zala, Ungaria.
Descoperiti o reteta care prezinta gustul distinctiv al carnatilor unguresti, afumati si maturati timp de cateva saptamani in climatul local special.
Pepenele de Medgyas este cunoscut in toata Ungaria dar si in multe tari din Europa.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta
Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.
Productia de plante ornamentale are peste 100 de ani de traditie în Ungaria.
In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
Mako este un oras din judetul Csongrad, Ungaria, situat la 10 km de granita cu Romania pe raul Mures cunoscut pentru productia de cepa si usturoi.
Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.
Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev