Mancare traditionala din Crisana si judetul Bekes (Ungaria)

Read More

Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.

Read More

Localitatea Nagybanhegyes avand 1600 de locuitori situata in sudul judetului Bekes, Ungaria, traieste astazi din cultura de ardei.

Read More

Specialitatea traditionala garantata „Rögös túró”, din Ungaria, diferă semnificativ de alte brânzeturi proaspete.

Read More

Indicația geografică protejată „Jászsági nyári szarvasgomba” desemnează varianta proaspătă a soiului local de ciuperci subterane „trufe de vară” (Tuber aestivum Vittad.).

Read More

Ungaria abundă în obiceiuri şi ritualuri desfăşurate în zilele de Crăciun.

Read More

Indicația geografică „Szegedi tükörponty” se referă la peștii vii de crescătorie din specia de crap comun de Szeged recunoscută de stat, precum și la carnea curățată și filetată provenită de la acești crapi.

Read More

Balatoni hal (peste de Balaton) este denumirea exclusiva pentru crapii si salaii care traiesc in lacul Balaton, Ungaria.

Read More

Bautura „Vasi vadkorte pálinka” cu indicatie geografica inregistrata, este produsa pe teritoriul administrativ al judetelor Vas si Zala, Ungaria.

Read More

Descoperiti o reteta care prezinta gustul distinctiv al carnatilor unguresti, afumati si maturati timp de cateva saptamani in climatul local special.

Read More

Supa de cus cus si cartofi din Csongrad, Ungaria.

Read More

Reteta traditionala din localitatea Szentes, Ungaria.

Read More

Supa de lapte din judetul Csongrad, Ungaria.

Read More

Cigányka se prepara de obicei la pomana porcului, fiind considerata o mancare traditionala in judetul Bekes, Ungaria.

Read More

Mancare traditionala din Csongrad, Ungaria.

Read More

Pepenele de Medgyas este cunoscut in toata Ungaria dar si in multe tari din Europa.

Read More

Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).

Read More

Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.

Read More

Reteta traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.

Read More

Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.

Read More

Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.

Read More

O mancare traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.

Read More

Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.

Read More

Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta

Read More

Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.

Read More

Productia de plante ornamentale are peste 100 de ani de traditie în Ungaria.

Read More

In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.

Read More

Mako este un oras din judetul Csongrad, Ungaria, situat la 10 km de granita cu Romania pe raul Mures cunoscut pentru productia de cepa si usturoi.

Read More

Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.

Read More

Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.

Read More