O mancare traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vita, 150 g untura, 500 g ceapa, 100 g usturoi, 5 buc ardei iute, 250 g rosi bulion, 200 g faina, 3 oua, 500 g legume pentru ciorba, 2 kg cartofi, 30 g boia de Szeged, 2 legaturi frunza de patrunje, 50 grame sare, chimen macinat.
Se taie rosiile bulion in felii subtiri, se rumenesc putin in untura, se adauga boia si ceapa tocata dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se pune sare, usturoi, chimen si legumele pentru ciorba. Separat se freaca o lingura de unt, un ou, faina, putina apa si sare. Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga cartofii taiati in cuburi, sarati delicat si daca este prea putin lichid se completeaza. Serviti cu patrunjel tocat si cu ardei iute.