Mâncărurile tradiţionale din Ţara Lăpuşului
În zona etnografică Ţara Lăpuşului, din judeţul Maramureş, gastronomia tradiţională s-a păstrat de sute de ani.
În zona etnografică Ţara Lăpuşului, din judeţul Maramureş, gastronomia tradiţională s-a păstrat de sute de ani.
Localitatea Șamșud, judetul Salaj, găzduiește a II-a ediție a unui festival-concurs în care au fost înscrise zeci de sortimente de slănină, cârnat, șuncă și alte specialități locale din carne de porc.
Stațiunea Băile Felix este renumită pentru tratarea unei game largi de afecțiuni, în special cele ale aparatului locomotor și ale sistemului nervos central.
A la Tarte este un bistro cu specific franțuzesc în centrul Clujului.
În România, există o varietate largă de pensiuni turistice, potrivite pentru toate gusturile și bugetele.
Premiile Wine Spectator recunosc restaurantele ale căror liste de vinuri oferă selecții interesante, care sunt potrivite pentru bucătăria lor și atrag o gamă largă de iubitori de vin.
Vă invităm să petreceți următoarea vacanță în familie la Equus!
Țara Oașului este o regiune geografică, istorică și etno-culturală românească alcătuită din Depresiunea Oașului și din munții care o delimitează. (Oas, Gutai).
Tăierea porcului este un obicei vechi in Tinutul Vulcanilor cunoscut prin Lacul Sfanta Ana si baile Tusnad.
In topul satelor din România, de o frumusețe rara, ce trebuie vizitate, se gaseste si Piatra Fantanele, judetul Bistrita Nasaud.
Localitatea Săvârşin se dezvolta, ca un centru de atracţie turistică importanti datorită Castelului Regal.
Tocană Boierească de la Punctul Gatronomic Local “Casa Dives” Pianu de Sus, Alba, este o mancare traditionalaa din 1850.
Perla Ardealului este mai mult decat o simpla pensiune, caci ce poate promova mai bine turismul local decat un pranz copios luat in Ciucea, una dintre comunele cele mai cunoscute ale Clujului.
Cetatea taraneasca Câlnic arată perfect chiar şi după 700 de ani de existenţă.
Sopa da Pedra de Almeirim” este o specialitate (STG) preparată din legume, în special fasole și cartofi, și din carne de porc (picioare, obraji, șuncă și cârnați).
Putem sa ne bucuram de o experiență autentică într-o pensiune tradițională din Moisei, Maramureș.
Un loc de o frumuseţe rară, se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Cluj, pe teritoriul comunei Ocoliş.
Stana lu’Ion este situata pe Transalpina, la Hotel Popasul Regelui, de langa Tau Bistra din judetul Alba.
Casele de vacanta din satul pastoral Vale din Mărginimea Sibiului, de la poalele munților Cindrel sunt o alegere perfecta pentru iubitorii de natura si de preparate traditionale locale.
Pensiunea Rustic House vă oferă cazare in Muntii Apuseni pe Valea Iadului, în zona cunoscută sub denumirea de Coada Lacului Lesu, la doar 15 km distanță de statiunea Stana de Vale.
Comuna Sâncraiu, judetul Cluj, are o superbă pistă de biciclete pentru drumeții, pe traseul fostei linii de mocăniță.
Silviu Lincar, tatal fotbalistului Eric Lincar, din dragoste pentru munte s-a mutat la Stana de Vale, Judetul Bihor, in anul 1982.
Numeroase restaurante din spatiul rural romanesc sunt de buna calitate.
Moara de apa de la Bologa, judetul Cluj, cunoscută și sub denumirea de vâltoare este folosită la curățarea ecologică a covoarelor, cergilor, păturilor și obiectelor groase de îmbrăcăminte.
Doua poieni cu lacramioare (Convallaria majalis) se gasesc la “Piatra Pintii”, din satul Borza, Judetul Salaj si in padurea Potoc, Judetul Maramures.
Satul Valeni, comuna Călățele poartă tradițiile si multe constructii cu arhitectura taraneasca merita a fi conservate.
Statiunea Turda, judetul Cluj, este situata intre dealuri la 4 km de oras, la altitudine de 350 m.
Mulți aleg stațiunea Muntele Băișorii pentru peisajul superb al zonei si pentru aerul curat.
Sinteul, o localitate frumos rasfiratat pe culmile Muntilor Ses, din judetul Bihor, creata de descendentii slovacilor din Muntii Tatra, va intampina la Huta Slavia cu fireasca ospitalitate slovaca.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev