In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
Ingrediente pentru 4 persoane: 4 bucati de peste de 0,5 kg, prinsi din surse naturale; 3-4 cepe albe; 100 g slanina; sare; piper; argila pentru prajit.
Pestele proaspat prins nu trebuie curatat de solzi, ci trebuie scos doar maruntaiele. Condimentam bine interiorul pestelui, dupa care il invelim in argila luata de pe malul raului. Pestii inveliti sunt asezati pe un strat gros de jar si ii lasam sa se prajeasca timp de o ora, iar din cand in cand ii intoarcem. Cand argila se intareste si devine caramizie o scoatem din jar si o lasam sa se raceasca, dupa care spargem invelisul intarit. Solzii cad impreuna cu invelisul. Ramane doar carnea alba de peste prajit care este servita cu ceapa si slanina prajita in prealabil, presarata cu putina sare. Se consuma cald, imediat.