Sarbatorile de Craciun in Marea Britanie

În Marea Britanie, familiile sărbătoresc adesea Crăciunul împreună, astfel încât să se poată privi deschizându-și cadourile!

Majoritatea familiilor au un Pom de Craciun. Impodobirea bradului este o ocazie unica pentru a da fiecare o mana de ajutor.

Cele mai multe sate, orașe și orașe sunt împodobite cu lumini de Crăciun de Crăciun. Cele mai faimoase lumini de Crăciun din Marea Britanie se află pe Oxford Street din Londra.

Multe alte biserici britanice au seara de colinde la lumina lumânărilor. Cel mai cunoscut serviciu de colinde din Marea Britanie este difuzat în Ajunul Craciunului la ora 15.00 de la capela King's College, Cambridge.

Există unele obiceiuri care au loc, doar în Marea Britanie. Wassailing este un vechi obicei anglo-saxon de a merge din uşă în uşă, cântând şi oferind o băutură din castron în schimbul cadourilor.

În Marea Britanie, masa principală este de obicei consumată la prânz sau după-amiaza devreme în ziua de Crăciun. În mod normal, este friptură de curcan, umplut cu cu legume, morcovi, mazăre, uneori slănină și cârnați. Este adesea servit cu sos de afine, sos de pâine

si varza de Bruxelles.

Desertul cel mai popular este Christmas Pudding.

Alt desert de Crăciun este „Tipsy Laird”

si faimosul tort "Christmas Cake”.

În North Derbyshire și South Yorkshire, unele colinde foarte speciale, numite „The Sheffield Carols”, au loc în unele pub-uri în săptămânile premergătoare Crăciunului.

La ora 15.00 în ziua de Crăciun, ‘royal christmas message’ al Reginei este difuzat la TV, radio și online în Marea Britanie.

O modalitate sigură de a aduce puțină zăpadă la Crăciun este vizionarea popularul desen animat The Snowman, despre aventura unui băiat când omul lui de zăpadă prinde viață. 

In Scoția, se crede că prima persoană care pune piciorul într-o casă într-un An Nou are un mare efect asupra averii oamenilor care locuiesc acolo! Acest lucru este cunoscut sub numele de 'first-footing' (primul picior). Se spune că un străin care vine pe ușă purtând un bulgăre de cărbune va aduce noroc.

In unele parti din Tara Galilor, există tradiția „Mari Lwyd“. Calul și adepții lui merg din casă în casă, cantand diverse melodii.

În toată Marea Britanie, în orașe și orașe, există focuri de artificii pentru a sărbători Anul Nou. Două dintre cele mai faimoase focuri de artificii sunt la Londra, de-a lungul râului Tamisa și la Edinburgh.

 


Cautare