Kalix Löjrom este unul dintre produsele suedeze cu statut DOP, una dintre indicațiile geografice din Europa care reflectă bogăția și diversitatea sectorului agricol.
Kalix Löjrom DOP este o delicatesă servită la banchetele Premiului Nobel și la nunțile regale. Aroma sa echilibrată, gustul său plin și plăcut de ulei de pește și sare, contribuie la caracterul unic al acestei specialități suedeze
Ingrediente: 200 g Kalix Löjrom DOP; 200 ml smântână fermentată; 2 cepe roșii de mărime medie; 1 crenguță de mărar; 500 g cartofi fierți; 100 g unt; 300 ml frișcă (40 %); sare; nucșoară.
Scurgeți smântâna fermentată timp de 30 de minute, până devine fermă. Pasați cartofii cu untul. Adăugați frișca, puțină sare și nucșoara. Amestecați bine. Pentru garnitură, tocați ceapa roșie și mărarul.Adăugați Kalix Löjrom DOP pe piureul de cartofi. Adăugați puțină smântână fermentată, ceapa roșie tocată și mărarul.