Vänerlöjrom

Vänerlöjrom” DOP Suedia, este un produs natural, obținut doar din icre de păstrăv argintiu (Coregonus albula) și sare (NaCl).

Caracteristicile produsului „Vänerlöjrom” sunt rezultatul măiestriei și al experienței persoanelor implicate în pescuitul păstrăvului argintiu ajuns la maturitate și cu icre din lacul Vänern și în procesul ulterior de preparare. Produsul „Vänerlöjrom” se comercializează proaspăt, congelat sau decongelat. „Vänerlöjrom” își păstrează aceleași caracteristici, indiferent de forma în care este comercializat.

Produsul „Vänerlöjrom” are o cantitate moderată de sare, care permite gustului delicat și plin al icrelor să se facă simțit. Datorită dimensiunii mici a boabelor, produsul „Vänerlöjrom” este perceput ca fiind mai puțin „granulat”, fapt ce contribuie, împreună cu cantitatea moderată de sare și cu gustul elegant în mod natural, la o experiență gustativă plăcută. Produsul „Vänerlöjrom” este un produs bine stors (uscat), care eliberează o cantitate mai mică de apă decât alte produse similare de pe piață.