Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.
Pierderea prin picurare este minima, consistenta este uscat-fibroasa, datorata sistemului traditional extensiv de pascut din mers. Metoda de crestere extensiva, bazata pe traditii, face ca bovinele din aceasta rasa sa mearga pe zi 20-30 km pe zi. Continutul de materie uscata al „Magyar szürkemarha hús” este ridicat, carnea continand mult mai putina apa decat carnea care provine de la rase-standard si, prin urmare, se aduna mai putin in timpul fiertului. Gustul sau neobisnuit, usor mai acrisor, similar gustului carnii de vanat, se deosebeste de gustul obisnuit.
In Evul Mediu, exportul bovinelor din rasa sura maghiara, a fost de aproximativ 100 000 de exemplare pe an. Acest lucru se explica prin gustul excelent al produsului, incomparabil cu gustul oricarei alte carni de vita. Bovinele destinate sacrificarii erau manate pe propriile lor picioare spre pietele straine de carne din Nurnberg, Munchen, Augsburg, Regensburg, Ulm, Strassburg, Auspitz Legrad, Buccarin sau Venetia, devenind un produs foarte cerut. In zilele noastre „Magyar szürkemarha hús” obtinuta in conditii naturale, fara produse chimice este din ce in ce mai cautata pe piata.