Palinca ungureasca a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.
„Sange de taur” (Egri bikaver) e legendarul vin rosu sec din Eger, realizat din trei sortimente diferite de vin.
In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.
Denumirea „Hajdusagi torma” DOP, se acorda radacinii plantei Armoracia rusticana (sin. A. lapathifolia) selectionate prin butasire in regiunea Hajdusag.
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
La doar un zbor distanta de Bucuresti, Budapesta este renumita pentru arhitectura sa incredibila, muzica clasica si statutul de centru al artelor.
Langosul a devenit parte din bucataria Ungariei de pe vremea ocupatiei turcilor cand a fost introdus de catre acestia.
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar”.
Dansul popular Csardas isi are originea in Ungaria si a fost popularizat de catre muzicantii romi (Cigany) in tarile invecinate inclusiv in Romania.
Se anunta un Craciun feeric la Szeged. Ungurii isi primesc turistii cu o sumedenie de surprize. La tarabele de la targurile de Craciun din Szeged se gasesc de la produse traditionale pana la haine si jucarii pentru copii.
Targul de Craciun de la Budapesta a fost desemnat drept „Cel mai frumos targ din Europa" in anul 2008.
Caisele Gönc (IGP) reprezinta un produs tipic al celor mai nordice regiuni de cultivare a fructelor din Ungaria.
„Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” sau „Szegedi paprika”, IGP, Ungaria, se obtine prin macinarea ardeiului (Capsicum annuum L. var. Longum DC.) uscat cultivat în zona Seghedinului.
Produsul „Alföldi kamillavirágzat” DOP, Ungaria, este musetelul salbatic (Matricaria chamomilla L.) cules manual din zonele de campie.
„Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare.
Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.
Szegedi szalami” sau „Szegedi teliszalami” DOP, Ungaria, reprezinta un produs obtinut din carne si grasime de porc in proportii egale.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev