In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.
In 2004 a fost renovata ca sa functioneze in continuare cofetaria unica si minunata. Mobilierul este antic, restaurat cu perfectie care poate fi folosit de catre consumatori. In locul atelierului de cofetarie acum se afla muzeul de cofetarie care poate fi vizitat si unde candva se putea gasi toate felurile de zahar, inghetata, fursecuri si parfe. In muzeul de cofetarie ne intalnim cu echipamente si amenajari de odinioara. Oferta cofetariei de “O sută de ani” include prajituri, torturi, parfe, bomboane artizanale, bomboane cu grilaj fiind specialitate ungureasca. Atelierul de cofetarie infiintat de Salis András a fost amenajat cu echipamente veritabile, care acum functioneaza ca muzeu. In atelier au produse diferite: bomboane, inghetate, parfe, fursecuri, prajituri si croasante, iar formele de staniu au pastrat natura statica a inghetatelor si parfeelor. Ofertele sunt rezultatele materialelor prime perfecte si pregatirea profesionala. Pe langa prajituri, torturi, parfe, bomboanele artizanale cu nuga sau umplute, trufeele, specialitatile contin fructe in alcool, specialitati unguresti cum ar fi bomboanele cu grilaj si bomboane care contin caseta si martipan. In timpul verii se poate sta si la terasa. Se poate organiza evenimente, nunti, intalniri si in acelasi timp se preia si comenzile de torturi si prajituri.
Tot in centrul orasului se afla si cofetaria Artisan. Laszlo Balogh, patiserul-sef, produce produse traditionale vechi de patiserie si cofetarie inclusiv renumitele bomboane Tiszántúl cukrászdájaként. Cofetaria a fost deschisa in iulie 1998. Sunt peste 100 de specialitati de torturi si prajituri si 50 de tipuri de inghetata care atrag turistii ce viziteaza orasul.