Ciuperci umplute la cuptor 

Acest aperitiv este un adevarat deliciu, foarte simplu de făcut și foarte foarte gustos.

INGREDIENTE: ciuperci Champignon 350 grame; parmezan 40 grame, pesmet 30 grame; patrunjel 1 legatura; usturoi 1 catel, ulei de masline, sare, piper negru.

Când pregătiți ciuperci umplute la cuptor, curățați mai întâi ciupercile. Separați tulpinile de palarii, scoțându-le cu mâinile. Puneti tulpinile intr-un robot de bucatarie, adaugati patrunjel din belsug, 1 catel de usturoi, parmezan ras, sare, piper, cam o lingura de ulei si pesmetul maruntit.

Amestecati totul până obține un amestec omogen. Amestecul trebuie să fie moale, dar nu sfărâmicios, adăugați puțină apă dacă este prea uscat. Sarați ușor palariile de ciuperci și apoi umpleți-le cu amestecul pregătit. Transferati ciupercile umplute pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Puneti peste ciupercile umplute parmezan ras și asezonați-le cu un strop de ulei. Coaceti la 200°C timp de 15 minute, apoi alte 5 minute la putere maxima, pana se gratineaza. Scoateti din cuptor, lasati cateva clipe sa se raceasca si serviti.

SURSA: https://www.casapappagallo.it/