Tocinei bucovineni

Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.

Ingrediente: 600-700 g cartofi; 3 ouă; 3 g sare; 3 linguri de făină de grâu.

Curățați și spălați cartofii. Dați cartofii pe răzătoarea mică. Scurgeți cartofii din excesul de amidon și apă. Adăugați o linguriță de sare și 3 ouă peste cartofii rași. Incorporați 50-60 g de făină în amestec, pentru a lega compoziția. Încălziți ulei într-o tigaie (60-80 ml, sau suficient pentru a acoperi fundul tigăii). Folosind o lingură, formați și aplatizați bucăți din amestec în tigaia cu ulei încins. Prăjiți tocineii până devin aurii și crocanți, întorcându-i o singură dată.

Tocineii se pot servi ca fel principal sau transformați într-un desert, acompaniați de smântână și marmeladă de pepene galben.