Scena Nasterii lui Isus

Una dintre cele mai importante moduri de a sarbatori Craciunul in Italia este scena Nasterii Domnului.

Prima scena a Nasterii lui Isus, a fost facuta de catre Sf. Francisc de Assisi in 1223 si a devenit foarte populara in lumea catolica. Cu un an inainte el a fost in Betleem si a vazut locul unde s-a nascut Isus. Pana cand Francis a creat prima scena a Nasterii, oamenii mergeau la biserica, unde preotii spuneau povestea Craciunului in limba latina.

Francis, care locuia in orasul Greccio, Italia a primit permisiunea Papei si a cerut prietenului sau apropiat, sa-i imprumute niste animale si paie pentru a crea o scena reprezentand Nasterea lui Isus Hristos in Betleem. Scena, care a fost realizata intr-o pestera la marginea localitatii si continea o figura de ceara a copilului Isus, doi oameni imbracati in Maria si Iosif, un magar si un vitel. In timpul Liturghiei, Francis a spus povestea Craciunului din Biblie, apoi i-a indemnat pe cei prezenti, sa respinga ura si sa imbratiseze iubirea, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Oamenii prezenti la slujba au salvat fanul din scena Nasterii, iar bovinele care le-au mancat mai tarziu s-au vindecat miraculos de toate bolile. Prima prezentare a scenei Nasterii s-a dovedit a fi atat de populara incat oamenii din alte regiuni ale Italiei, au creat l-a randul lor, scene asemanatoare in piete, biserici si in casele lor. Oamenii au adaugat, mai multe figuri la scenele de Nastere, decat cele realizate de Francisc, si au inclus ingeri, pastori, oi, camile si cei trei regi care au calatorit sa prezinte daruri lui Isus.

 


Cautare