Piersica alba Pescabivona, IGP, Italia, este o varietate a speciei de Prunus persica produsa in Bivona, provincia Agrigento din Sicilia.

Read More

In perioada 23-27 octombrie 2014 are loc la Torino, Italia, "Salone Internatioanale del Gusto si Terra Madre 2014".

Read More

In fiecare sambata dimineata, in curtea de la Cinema Lumière Bologna, Italia, este organizata de Slow Food, o piata a fermierilor.

Read More

Italia a inregistrat in 2014, la Uniunea Europeana, mierea Varesino DOP.

Read More

Mai mult de 15 miliarde de euro reprezinta valoarea vanzarilor produselor alimentare si agricole protejate din Uniunea Europeana.

Read More

Branza „Strachitunt” DOP, Italia protejata la nivel europeana este produsa din lapte integral si crud.

Read More

Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.

Read More

 

Mana biblica este produsa exclusiv in regiunile Pollina si Castelbuono din Sicilia, Italia.

Read More

Indicatia geografica protejata (IGP) „Melone Mantovano” se refera la pepenii galbeni in stare proaspata cu pulpa de culoare galben-portocaliu.

Read More

Panforte este un traditional desert de Craciun, continand fructe si nuci, care dateaza din secolul al 13-lea si este originara din Siena, regiunea Toscana.

Read More

Arancini este unul din preparatele clasice de orez din bucataria siciliana traditionala.

Read More

Portocalele “Arance di Francofonte” din Sicilia, Italia au primit in 1997 indicatia geografica protejata (IGP).

Read More

"Fico d'India" '' DOP, este simbolul Siciliei. Fructul provine din „India Noua” respectiv Mexic.

Read More

Cappero di Pantelleria” IGP, Italia, reprezinta bobocul de floare al unei plante ce se cultiva in Sicilia si care se foloseste la condimentarea mancarurilor.

Read More

Ragusano DOP este una dintre cele mai vechi branzeturi produse in Sicilia. 

Read More

Tarantella este un dans traditional din Sicilia, cu ritm rapid si fraza melodica ce difera de la o zona la alta.

Read More

Nostrano Valtrompia DOP este o branza semi-grasa, maturata, cel putin 12 luni si este produs de-a lungul anului, din lapte crud de vaca. 

Read More

Originile porcilor Cinta Senese, DOP, Italia, dateaza din Evul Mediu. Caracteristica cea mai importanta pentru acest porc sunt dungilor albe care da si numele rasei locale. 

Read More

Salva Cremasco” DOP, Italia este o branza de masa moale, cu pasta cruda, fabricată exclusiv din lapte de vaca integral utilizat ca atare. 

Read More

Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %. 

Read More

Lemnul dulce sau raculet (Glycyrrhiza glabra) este o planta erbacee, perena, comuna in sudul Europei si in Orient, ale carei radacini cu gust dulce-amar constituie una din cele mai vechi mirodenii, utilizata pentru aromatizarea dulciurilor si a bauturilor.

Read More

Prosciutto Amatriciano” IGP are o forma de pară, cu eliminarea piciorului; datorita finisarii traditionale extinse, cu o greutate minima la maturare de 8 kg. 

Read More

Denumirea „Fichi di Cosenza” (DOP), Italia, desemnează exclusiv fructele uscate ale smochinilor domestici Ficus carica sativa (Domestica L.) aprtinand soiului Dottato (sau Ottato). 

Read More

Mierea de munte „Miele delle Dolomiti Bellunesi” se obtine din nectarul florilor de pe teritoriul montan al provinciei Belluno, Italia, din ecotipul local „Apis mellifera”, prin incrucisarea dintre Ligustica si Carnica.

Read More

Fasolea „Fagiolo Cuneo” (IGP) desemneaza fasolea ca pastaile ceroase, cultivata in Italia.

Read More


GRAZIEITALIA ALIMENTARE SRL este o societate in plina accesiune, care importa si distribuie produse alimentare italiene si europene in Romania.

Read More

Denumirea de origine protejata „Formaggella del Luinese”, Italia, este rezervata branzei cu pasta semitare produsa exclusiv din lapte integral si crud de capra, prin coagulare cu ajutorul cheagului, maturata minimum 20 de zile. 

Read More

Patruzeci de milioane de oua de ciocolata invadeaza magazinele italiene cu ocazia sarbatorilor de Pasti. 

Read More

Cautare