Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.
Sopressa Vicentina este un salam italian de vara, in forma cilindrica si facut din carne de porc de calitate.
Nocciola Romana este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.
"Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si desemneaza acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emilia din Nordul Italiei.
Busuiocul "Genovese Basil", DOP, Italia este una dintre cele mai aromate legume.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a format o standardizare a productiei industriale alimentare de mare serie.
„Pecorino di Filiano” DOP Italia, este o branza cu pasta tare, produsa din lapte de oaie crud integral obtinut la unul sau doua mulsuri si provenind din aria indicata.
Bergamot (denumirea stiintifica Citrus bergamia Risso) face partea din familia citricelor si a aparut pentru prima data in Calabria din anul 1300.
"Pane di Altamura", DOP, Italia, este un produs de panificatie obtinut din remacinarea fainii de grau dur.
Denumirea de origine protejata „Zafferano di Sardegna” este rezervata sofranului uscat in stigmate sau fire provenind din cultivarea speciei Crocus sativus L.
„Cipollotto Nocerino” DOP, Italia, se refera la bulbul de ceapa din speciei Allium Cepa L.
„Pizza Napoletana” STG, Italia, este un produs copt in cuptor de forma rotunda.
Descrierea produsului „RADICCHIO DI VERONA” (IGP) din Republica Italia
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev