Branza “Provolone del Monaco” a fost inregistrata oficial,  ca produs DOP, in registrul oficial al Uniuninii Europene.

Read More

Castanele "Marrone di Caprese Michelangelo" DOP, din Italia, au obtinut recunoasterea la nivel european.

Read More

IGP „Pesca di Verona” se refera la specia Persica Vulgaris, Mill si este rezervata piersicilor cu pulpa alba, cu pulpa galbena si fara puf (numite si nectarine).

Read More

Comisia europeana a inregistrat  denumirea de origine protejata „PISTACCHIO VERDE DI BRONTE” (DOP), Italia,  pentru fisticul sicilian.

Read More

Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.

Read More

DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc. 

Read More


Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.

Read More

 Sopressa Vicentina este un salam italian de vara, in forma cilindrica si facut din carne de porc de calitate.

Read More

Aceto Balsamico di Modena este un produs IGP, Italia.

Read More

Nocciola Romana este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.

Read More

"Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si desemneaza acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emilia din Nordul Italiei.

Read More

Busuiocul "Genovese Basil", DOP, Italia este una dintre cele mai aromate legume.

Read More

Dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a format o standardizare a productiei industriale alimentare de mare serie.

Read More

Pecorino di Filiano” DOP Italia, este o branza cu pasta tare, produsa din lapte de oaie crud integral obtinut la unul sau doua mulsuri si provenind din aria indicata.

Read More

Bergamot (denumirea stiintifica Citrus bergamia Risso) face partea din familia citricelor si a aparut pentru prima data in Calabria din anul 1300.

Read More

"Pane di Altamura", DOP, Italia, este un produs de panificatie obtinut din remacinarea fainii de grau dur.

Read More

Denumirea de origine protejata „Zafferano di Sardegna” este rezervata sofranului uscat in stigmate sau fire provenind din cultivarea speciei Crocus sativus L.

Read More

Cipollotto Nocerino” DOP, Italia, se refera la bulbul de ceapa din speciei Allium Cepa L.

Read More

Pizza Napoletana” STG, Italia, este un produs copt in cuptor de forma rotunda.

Read More

Descrierea produsului „RADICCHIO DI VERONA” (IGP) din Republica Italia

Read More