Piave” DOP, Italia, este o branza tare si maturata, de forma cilindrica si cu pasta fiarta, obtinuta din lapte de vaca.
Produsul italian “Prosciutto di Sauris”, IGP, Italia este produsa in comuna Sauris, din regiunea Friuli Venezia Giulia.
Ricciarelli di Siena IGP, Italia, sunt produse italiene de patiserie, obtinute din prelucrarea unui aluat copt cu migdale, zahar si albusuri de ou.
Cartoful “Patata di Bologna” DOP, Italia, este cerut tot mai mult de catre consumatori.
Branza “Provolone del Monaco” a fost inregistrata oficial, ca produs DOP, in registrul oficial al Uniuninii Europene.
Castanele "Marrone di Caprese Michelangelo" DOP, din Italia, au obtinut recunoasterea la nivel european.
IGP „Pesca di Verona” se refera la specia Persica Vulgaris, Mill si este rezervata piersicilor cu pulpa alba, cu pulpa galbena si fara puf (numite si nectarine).
Comisia europeana a inregistrat denumirea de origine protejata „PISTACCHIO VERDE DI BRONTE” (DOP), Italia, pentru fisticul sicilian.
Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.
DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.
Jambonul “Crudo di Cueno”, Italia, este protejat DOP la nivel european.
Sopressa Vicentina este un salam italian de vara, in forma cilindrica si facut din carne de porc de calitate.
Nocciola Romana este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.
"Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si desemneaza acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emilia din Nordul Italiei.
Busuiocul "Genovese Basil", DOP, Italia este una dintre cele mai aromate legume.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a format o standardizare a productiei industriale alimentare de mare serie.
„Pecorino di Filiano” DOP Italia, este o branza cu pasta tare, produsa din lapte de oaie crud integral obtinut la unul sau doua mulsuri si provenind din aria indicata.
Bergamot (denumirea stiintifica Citrus bergamia Risso) face partea din familia citricelor si a aparut pentru prima data in Calabria din anul 1300.
"Pane di Altamura", DOP, Italia, este un produs de panificatie obtinut din remacinarea fainii de grau dur.
Denumirea de origine protejata „Zafferano di Sardegna” este rezervata sofranului uscat in stigmate sau fire provenind din cultivarea speciei Crocus sativus L.
„Cipollotto Nocerino” DOP, Italia, se refera la bulbul de ceapa din speciei Allium Cepa L.
„Pizza Napoletana” STG, Italia, este un produs copt in cuptor de forma rotunda.
Descrierea produsului „RADICCHIO DI VERONA” (IGP) din Republica Italia
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev