Pane di Matera” DOP, Italia, se poate obtine doar din faina grisata remacinata sau gris de grau dur.

Read More

Boccaccesca, inspirata de parfumul, culoarea si aroma florilor, atrage nenumarati vizitatori pe strazile inguste medievale din Certaldo Alto, Toscana, Italia.

Read More

4.04.2017. ''Pizzoccheri della Valtellina”, Italia, sunt paste fainoase facute dintr-un aluat care contine cel putin 20 % faina de hrisca in amestec cu alte tipuri de faina.

Read More

La targul secular ''Fiera di San Valentino'' din Bussolengo, Italia, produsul ''Il Bacio di San Valentino'' a castigat concursul omonim de ziua indragostitilor.

Read More

Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.

Read More

International Food Festival Street Stragusto celebreaza produsele alimentare de strada din Sicilia.

Read More

Burrata di Andria” IGP, Italia, este o branza tipica din regiunea Apulia, deosebita de celelalte branzeturi gratie tehnicii de prelucrare particulare.

Read More

Primele referiri la calitatea superioara a pepenilor verzi din provincia provinciei Reggio Emilia dateaza din secolul al XVI-lea.

Read More

Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.

Read More

Pozitia geografica unica a Siciliei creeaza conditiile naturale pentru obtinerea unui ulei de masline extravirgin cu caracteristicile chimico-fizice deosebite.

Read More

Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.

Read More

Denumirea de origine protejata „Pane Toscano” desemneaza painea obtinuta cu ajutorul unui sistem tipic de prelucrare aplicat in Toscana, Italia.

Read More

 

Casul Montasio, DOP, Italia se poate lauda cu denumirea de "Produs Montan".

Read More

Toscana, este o importanta regiune viticola din Italia situata la 30 km de Florenta si ofera cel mai bun vin rosu Chianti. Ea ocupa ca suprafata viticola locul 3 in Italia dupa Sicilia si Puglia, insa nivelul de calitate a vinurilor sale este unul cu totul si cu totul exceptional.

Read More

Producatorii de mere din Tirolul de Sud s-au angajat sa oferite calitatea care poate fi gustata cu fiecare muscatura.

Read More

Salamul „Finocchiona” IGP, Italia se caracterizeaza printr-o aroma de fenicul, prezenta in mixtura sub forma de seminte si flori, precum si printr-o textura moale a feliilor.

Read More

Patata rossa Colfiorito reprezinta unul dintre cele mai renumite si apreciate produse tipice din Umbria, Italia.

Read More

Focaccia di Recco col formaggio IGP, este un produs de patiserie din Italia, inregistrat la UE, incepand din luna ianuarie 2015.

Read More

Gorgonzola, DOP, Italia, este o branza albastra produsa in provincia Milano, Italia incepand din secolul al XI-lea.

Read More

Italia, stat membru al Uniunii Europene, a inregistrat branza Pecorino Crotonese cu Denumire de Origine Protejata DOP.

Read More

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a oficializat recunoasterea cu Indicatie geografica protejata a deliciosului produs din Ferrara, Italia, garantand astfel producatorii si consumatorii din intreaga regiune.

Read More

Piersica alba Pescabivona, IGP, Italia, este o varietate a speciei de Prunus persica produsa in Bivona, provincia Agrigento din Sicilia.

Read More

In fiecare sambata dimineata, in curtea de la Cinema Lumière Bologna, Italia, este organizata de Slow Food, o piata a fermierilor.

Read More

Alimente in valoare de peste 8 miliarde de euro de euro sunt aruncate la gunoi in Italia.

Read More

Italia a inregistrat in 2014, la Uniunea Europeana, mierea Varesino DOP, care este al 160-lea produs DOP, din cele 264 pe care le are in total.

Read More

Branza „Strachitunt” DOP, Italia protejata la nivel europeana este produsa din lapte integral si crud.

Read More

Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.

Read More

 

Mana biblica este produsa exclusiv in regiunile Pollina si Castelbuono din Sicilia, Italia.

Read More

Indicatia geografica protejata (IGP) „Melone Mantovano” se refera la pepenii galbeni in stare proaspata cu pulpa de culoare galben-portocaliu.

Read More

Panforte este un traditional desert de Craciun, continand fructe si nuci, care dateaza din secolul al 13-lea si este originara din Siena, regiunea Toscana.

Read More