Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.
Fasolea alba este plina de fibre inteligente, bune pentru inima, de acid folic si de potasiu, care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.
Oregano are proprietati antibacteriene si e plina de antioxidanti puternici, continand nutrienti benefici pentru sanatatea oaselor si a inimii.
Ingrediente pentru 4 portii: 37 g ceapa verde tocata marunt; 2 conserve de fasole alba de 470 g; 2 bucati de rosii coapte; 2 linguri de otet balsamic; 1 lingura de ulei de masline extravirgin; 2 linguri de oregano proaspat; ¼ lingurita sare de mare; piper proaspat rasnit dupa gust.
Punem ceapa intr-o sita cu ochiuri mici si se clateste sub jet de apa rece. Se scurge bine. Se pune fasolea intr-o strecuratoarece, se scurge, se limpezeste si apoi se scurge din nou.
Se taie rosiile pe orizontala. Se stoarce usor pentru a scoate semintele si se taie in cubulete mari.
Intr-un castron se amesteca fasolea, rosiile, otetul, uleiul de masline, oregano, ceapa, sarea si piperul. Se consuma imediat sau se ocopera si sta la frigider maxim 4 ore. Se serveste la temperatura camerei.