Timp de 10 zile are loc Festivalul Artusiana Food and Wine din orasul italian Forlimpopoli, care devine astfel capitala gastronomiei italiene.
Cetateanului cel mai faimos al orasului Forlimpopoli, este Pellegrino Artusi (1820 – 1911), considerat parintele gatitului modern din Italia. Piata principala devine "Piazza Pellegrino Artusi", iar strazile, petele si aleile orasului capata numele capitolelor din cartea sa de bucate. Tema din anul 2018, prezenta modul in care resturile alimentare pot fi folosite pentru a creea mancaruri inovatoare si gustoase. In conformitate cu tema sustenabilitatii se va pune un accent pe biodiversitate si pe tot mai multe produse ecologice disponibile.
Restaurantele si chioscurile de degustare de-a lungul strazilor ofera o sarbatoare pentru simturi in perioada 23 iunie – 1 iulie 2018. Atmosfera festiva este completata cu o gama de spectacole, concerte, expozitii și alte evenimente speciale organizate pe parcursul celor zece zile. Festivalul este organizat de Casa Artusi, un centru cultural gastronomic dedicat gatitului traditional italian. Cursuri de gatit sunt organizate pentru persoane fizice si grupuri de pana la 20 de persoane. Forlimpopoli este situat in provincia Forli-Cesena, in nord-estul Italiei, la sud de Forli, nu departe de orasul de coasta Rimini.