Paste cu ton

Pastele cu ton sunt un preparat de paste răcoritoare, potrivite pentru toate anotimpurile și pot fi savurate calde sau reci ca salată.

INGREDIENTE: 300 g paste Fusilli; 400 g ton în ulei de măsline; 1 lămâie mare; capere marinate in sare; 120g rucola; o legatura mica de pătrunjel proaspăt tocat; ulei de măsline extravirgin.

Pastele cu ton au nevoie de paste fusilli de bună calitate, gătite cu un minut mai puțin decât timpul necesar, așa că începeți prin a adăuga 5 litri apă într-o oală mare și puneți-o pe aragaz la fiert. Apoi puneți tigaia pe aragaz la foc mediu și adăugați un strop de ulei de măsline extravirgin. Amestecați 400 g de ton, despărțindu-l în bucăți mici cu ajutorul unei furculițe, apoi adăugați coaja de lămâie și stoarceti sucul proaspăt din ambele jumatati. Amestecați sucul în amestecul de paste cu ton folosind o lingură de lemn înainte de a adăuga caperele și pătrunjelul proaspăt și amestecați. Adăugați sare, piper, amestecați încă o dată înainte de a lăsa să fiarbă 5 minute apoi scoateți de pe aragaz.

Apoi adăugați un praf de sare gemă în oala cu apă clocotită. Puneti pastele uscate fusilli in oala si gatiti cu 1 minut mai putin decat timpul necesar. Odată ce pastele sunt gata, puneți tigaia înapoi pe aragaz la foc mic și adăugați 1 cană de apă pentru paste înainte de a amesteca folosind o lingură de lemn. Adăugați pastele scurse în tigaie și amestecați foarte bine adăugând mai multă apă pentru paste dacă este necesar. Acest lucru va ajuta la îngroșarea amestecului de paste cu ton. Amestecați până la un minut, îndepărtați pastele cu ton de pe foc. Serviți o cantitate generoasă de paste cu ton într-o farfurie plată sau un bol. Folosind o lingură, scoateți amestecul suplimentar de ton și adăugați-l la fiecare servire. Deasupra se stropesc un strop de ulei de masline împreună cu un strop de pătrunjel proaspăt tocat pentru ornat.

Mai mult >>