Piata fermierilor din Bologna

In fiecare sambata dimineata, in curtea de la Cinema Lumière Bologna, Italia, este organizata de Slow Food, o piata a fermierilor.

Mai mult de 50 de fermieri din jurul orasului vand direct la "km zero" produse sezoniere si la preturi corecte. Fructe si legume, paine si biscuiti, lapte si iaurt, oua si carne, branzeturi si mezeluri, vin si bere, miere si gem, flori si paste proaspete de cea mai buna calitate, garantate prin fetele luminoase ale fermierilor. In piata este si un stand Slow Food, unde gasi o selectie vasta de carti si DVD-uri de vanzare.

Piata are loc saptamanal incepand din septembrie 2009. Alaturi de piata pentru a revitaliza social si comercial orasul Bologna a mai fost realizat un ansamblu urban intitulat "Fabrica de Arte" alcatuit din cinema, biblioteca, laboratorul DMS, cladirea Salara, Muzeul de Arta Moderna, etc. Proiectul Bologna nu mai reprezinta doar un spatiu de distribuire al produselor alimentare, dar si unul de socializare si raspandire a unei culturii gastronomice hranitoare si sanatoase. Piata are programul in fiecare sambata de la 9 la 14, iar pe timpul verii, si in fiecare luni dupa-amiaza de la 17.30 la 21.30.