Frutta di Martorana

Frutta di Martorana este o emblemă a producției de patiserie siciliană, avand o istorie veche legata de cea a mănăstirii Martorana din Palermo.

Este un desert realizat cu pasta de migdale, redefinita in forma de fructe si vopsit strict manual intr-un mod atent si meticulos pentru a nu omite niciun detaliu. Tradiția spune că în perioada normandă călugărițele mănăstirii benedictine preparau dulciuri în formă de citrice pentru a împodobi copacii în locul fructelor adevărate deja culese, pentru a îmbogăți aspectul grădinii lor, cu ocazia vizitei lui Carol al V-lea. în Palermo. În Sicilia și mai ales la Palermo, Frutta Martorana este preparată în mod tradițional mai ales cu ocazia sărbătorii morților, adică pe 2 noiembrie.

Ingrediente: 1 kg faina de migdale, 800 grame zahar pudra, 1 flacon de aroma de migdale, 1 flacon esenta de vanilie, 1 lingura miere, 1 lingura vermut, 200 ml apa, faina.

Se toarnă făina și zahărul pudră pe o masă de patiserie. Cu o mișcare circulară a mâinilor lucrați-le până când cele două elemente sunt amestecate. Adăugați flaconul deesenta de migdale și vanilie, lingura de miere si vermut și continuați să amestecati. In acest moment, adăugați apa câte puțin și încercați să compactați amestecul ținându-l în mâini, încurajând eliberarea uleiului de migdale care îl va face mai moale. Cand aluatul este compact si omogen il acoperim si il lasam sa se odihneasca aproximativ 1 ora. Tăiați bucăți mari de aluat în funcție de fructul pe care doriți să-l faceți și, înainte de a-l introduce în forma de cretă, stropiți cu făină care va facilita extragerea prăjiturii. Puneti colorantii alimentari in boluri mici adaugand foarte putina apa si colorati fructele dupa gustul. Așteptați ca si culorile să se usuce complet, înainte de a le împacheta in coșuri sau ladite.