Frittata clasica italiana

Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.

Ingrediente: 6 ouă proaspete de fermă, praf de sare , o legatura de patrunjel proaspat, 3-4 linguri parmezan ras; ulei de măsline extravirgin.

Pentru a face această frittată italiană clasică, spargeți cele 6 ouă, adăugându-le în bolul de amestecare. Apoi, bateti bine ouăle cu o furculiță. Odată ce ouăle s-au amestecat bine, adăugați un praf de sare și tăiați și pătrunjelul în castron. Amestecați foarte bine ingredientele pentru frittata, apoi adăugați parmezanul și continuați să amestecați.

Apoi, încălziți câteva linguri de ulei de măsline extravirgin într-o cratiță de dimensiune medie pe aragaz. Odată ce uleiul este încălzit, turnați rapid amestecul de frittata în tigaie, lăsându-l aproximativ 10 secunde să înceapă să se gătească. Folosind o furculiță, aduceți marginile frittatei, astfel încât să începeți să o gătiți din exterior înăuntru. Urmați acest proces până când cea mai mare parte din ou nu mai este lichid, apoi scoateți tigaia de pe aragaz, luati o farfurie rotundă, așezați-o deasupra tigaii și răsturnați-o pe farfurie! Puneți rapid tigaia înapoi pe aragaz și lasati omleta italiană înapoi pe ea, lăsând orice lichid rămas să se scurgă deasupra. Lăsați-ose gătească cel puțin 2 minute înainte de a fi întoarsa de încă 2 ori, pana va începe să se rumenească ușor.

Cum se servește Frittata?

Serviți o felie din această frittata clasică italiană cu pâine sau deasupra pâinei prăjite crocante la micul dejun. Este, de asemenea, delicios într-un panino cu mortadella sau prosciutto.