Bifana

Bifana este un sandvis traditional portughez care constă dintr-o chiflă umplută cu cotlet de porc marinat.

     Secretul unei bifane bune se află în marinadă și în modul în care este gătită. Este delicios de simplu, făcut din usturoi, vin alb și câteva mirodenii. Ai o gustare genială care poate și trebuie consumată în orice moment al zilei.

       Ingrediente: 4 rulouri de paine albe moi; 4 cotlet subțiri de porc (300g); 1 lingurita boia dulce; 1⁄2 linguriță fulgi de ardei iute; 3 catei de usturoi macinati; 2 frunze de dafin; 200 ml vin alb; sare dupa gust; piper negru proaspăt după gust; 2 inguri untură; 2 linguri de unt; 1 lingura ulei de masline

      Să începem prin a ne fragezi cotletele de porc. Pentru asta, puteți folosi un ciocan de batut carnea sau chiar un sucitor pentru a bate ușor cotletele de porc una câte una, pe ambele părți. Puneți cotletele într-un castron. Se condimentează cu sare și piper și apoi se adaugă restul ingredientelor de marinată frecându-le cu carnea. Acoperiți vasul cu folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau ideal peste noapte.

      Se pune o tigaie la foc mediu si se adauga grasimea: untura, untul si uleiul de masline. Odată ce amestecul este fierbinte, puneți ușor carnea noastră de porc, păstrând marinada deoparte. Dupa aproximativ 5-8 minute, întoarceți carnea de porc și adăugați în tigaie marinada ei, inclusiv usturoiul.Din când în când se amestecă și se răstoarnă carnea de porc până când cățeii de usturoi sunt fierți (va deveni un piure când îl stoarceți cu o furculiță). Lăsați sosul să se mai reducă puțin. Între timp, tăiați pâinea și prăjiți-o repede, vrem să fie încă moale în interior. Acum este timpul să punem totul împreună. Ungeti ambele părți ale pâinii cu sosul suculent de porc apoi adăugați o bucata de friptură. Serviți-l cu muștar, cel preferat este un muștar englezesc.