Istoria, etniile si traditiile dobrogene se impletesc cu bucatele de sarbatoare campenesti la Slow Food Dobrogea.
A fost o zi plina pentru vizitatorii satului Visina, din comuna Jurilovca, Tulcea. Gazda evenimentului, Bianca Folescu, ne-a invitat "sa ne prindem in hora satului, acolo unde radacinile se intaresc, etniile se aduna, muzica canta, dansul porneste, gratarele sfaraie, atmosfera se incalzeste"! Targul a fost colorat de mestesugarii dobrogeni, care ne-au incantat cu lucrarile lor.
Serbarea campeneasca a Visinei, a fost organizata de catre Primaria Jurilovca si de catre Asociatia Comunitatii Bulgare Sfitilina. La ora 12.00, a inceput festinul slow food. De oranduiala bucatelor in meniu s-a preocupat chef Elena Daniela Graura de la restaurant Casa Terra, din Comunitatea Slow Food Tara Fagarasului, alaturi de doua ajutoare de nadejde din comunitatea Slow Food Dobrogea: Carmen Paraschivescu, blogger culinar la GardaCulinara.ro si Raluca Vasile, designer de gusturi si arome la AromaKitchen & Lab si parfumier.