Este o mancare foarte simpla din zona Bordeaux, Franta.
Entrecote, similar muschiului de vaca foarte gros, este fripta pe gratar (sau tigaie) si acoperita cu un sos aromat pe baza de vin rosu. Pentru sos, se taie doua cepe marunt si se calesc in 30 grame de unt. Cand ceapa devine translucida se stinge cu 200 ml vin rosu, se adauga sare, piper, cimbru, o foaie mica de dafin si se lasa la fiert cateva minute. Se dizolva bulionul intr-o ceasca de apa, apoi se dauga in sos si se las asa sa fiarba 12 minute. Se amesteca 30 g unt cu o lingura cu faina, apoi se lasa sa se topeasca in sos si se da cateva clocote. Se da vasul la o parte de pe foc, se strecoara si se serveste cu entrecote.
Regiunea Bordeaux, ofera o larga gama de specialitati excelente pregatite cu peste, scoici si carne, cat si fructe si legume de la fermele cu soluri fertile din imprejurimi.Tinutul Gascogne este tara unde curge lapte si miere, datorita gastronomiei sale impresionate. Cepes a la bordelaise, reprezinta o garnitura, de bureti, foarte cunoscuti si apreciati, fripti inainte de a fi seviti si presarati cu usturoi si patrunjel.