Festivalul viticultorilor din Alsacia

În tradiția alsaciană, satul își sărbătorește vinul și viticultorii prin divertisment popular, degustarea de vinuri și multe alte activități ce vor încânta pe toată lumea.

Un festival major al vinului are loc în Eguisheim, leagănul podgoriilor din Alsacia. În adevărata tradiție alsaciană, satul își celebrează vinul și vinificatorii! Folclor, muzică, gastronomie alsaciană, arte și meșteșuguri regionale sunt în program pentru două zile de festivități tradiționale! Pe tot parcursul festivalului: curțile și pivnițele viticultorilor sunt deschise, expoziții de meșteșuguri și artă au loc in în metereze, mâncare și băutură tipică este la discretie, iar distracție populară si degustare de vinuri sunt la ordinea zilei. Balul este luminat de felinare, muzică și concertele au loc în curțile deschise și în piețele satului.

Vă rugăm să rețineți: satul se închide sâmbăta după-amiaza, moment în care se deschide intrarea la festival ce se percepe pentru ambele zile. De la începutul lunii august până la mijlocul lunii octombrie, Ruta Vinului este locul potrivit! Satele viticole prind viață într-o atmosferă caldă și festivă. Muzica, râsetele și clinchetul paharelor răsună pe străzi și piețe. Este un mod unic și de neuitat de a sărbători viticultorii și munca pe care au depus-o de-a lungul anului!

 


Cautare