Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
Gustul specific al fructelor cu IGP „Pesca di Delia” se caracterizeaza printr-o savoare distinctiva, cu note dulci mai pronuntate. In aria in care se produc fructele cu IGP „Pesca di Delia”, valorile ridicate care se refera la fermitatea pulpei depind de conditiile climatice si de mediu ale locului de cultivare, de conditiile pedologice si de abilitatile profesionale ale producatorilor, care permit piersicului sa aduca un aport mai mare de calciu fructelor decat in alte zone de cultura.
In perioada de crestere a fructelor, conditiile climatice si de mediu fac ca pomii sa transpire mult mai multa apa din sol decat in alte zone. Acest lucru permite, de asemenea, pomilor sa absoarba o cantitate mare de nutrienti dizolvati in solutia solului, in special cei care sunt prezenti in concentratii mai mari. Avand in vedere ca aproape toti productorii utilizeaza terenul cel mai fertil, care este de obicei bogat in calciu, pentru a produce fructe cu IGP „Pesca di Delia”, putem spune ca, in aria in care se produc aceste fructe, conditiile climatice, de mediu si pedologice se combina cu abilitatile producatorilor pentru a obtine fructe mai crocante decat in alte zone. Aria de productie a fructelor cu IGP „Pesca di Delia” este situata in Sicilia si acopera teritoriul mai multor comune din provinciile Caltanissetta si Agrigento.