Coasta Bretaniei este o renumita regiune a Frantei cu specialitati copioase din carne de porc in sos de mere sau maruntaie in cidru.
Ingrediente: 1 kilogram si jumatate fileu de porc prajit, 1 kilogram de mere renete, coaja de lamaie, sare, piper.
Sarati si piperati carnea. Incalziti cuptorul in prealabil usor peste temperatura medie. Asezati carnea pe gratar si mariti temperatura pana este foarte fierbinte. Asezati tava de scurgere cu 3 linguri de apa sub gratarul de friptura. Lasati carnea sa se rumeneasca jumatate de ora la aceasta temperatura ridicata, apoi reduceti temperatura pana cand este putin sub medie si lasati-o la cuptor inca o ora, stropind friptura din cand in cand cu cateva linguri de suc propriu rezultat la gatit.
Cu jumatate de ora inainte de a fi gata friptura, curati de coaja si samburi merele si taiati-le in patru. Puneti-le intr-o tigaie cu un sfert de litru de apa si niste coaja de portocale. Fierbeti-le la foc puternic 20 minute si apoi dati merele prin sita sau faceti-le piure cu mixerul. Turnati sosul de mere in farfurie si puneti bucatile de carne deasupra. Se serveste foarte fierbinte.