„Welsh Laverbread” este o delicatesa galeza unica, renumita in intreaga lume.
Algele NORI au un gust dobandit si se consuma, in mod traditional, prajite, fie ca atare, fie date prin fulgii de ovaz. Se consuma, de obicei, cu sunca si cu scoici, reprezentand micul dejun traditional galez. Denumirea latina a algei NORI este Porphyra umbilicalis. Este o alga mica de culoare rosie/violeta, cu o latime de 20 cm si o lungime de 50 cm, cu format neregulat. Consumul de alge NORI a fost inregistrat pentru prima oara in 1865 de George Borrow in calatoriile sale prin Tara Galilor.
Din punct de vedere istoric, produsul „Welsh Laverbread” e important, ca sursa alimentara nutritiva, cu valoare energetica ridicata, pentru minerii care lucrau din greu in vaile din sudul Tarii Galilor. Aici, a devenit un aliment de baza pentru micul dejun, deorece doctorii le recomandau minerilor, ca sursa de fier.
Timpul de fierbere si cantitatea exacta de sare si de apa care trebuie adaugate reprezinta cunostinte de baza in Tara Galilor. Denumirea „Welsh Laverbread” este sinonima cu patrimoniul cultural si gastronomic galez, iar mancarea, din algele NORI, a obtinut medalia de argint la concursul True Taste of Wales.