Reteta din Franta, de rosii si dovlecei gratinati.
Ingrediente: 6 rosii, 4 dovlecei medii, 8 cepe mari, 6 linguri ulei de masline, 4 ramuri de busuioc, 4 fire de cimbru, sare, piper macinat.
Curatati si taiati ceapa in rondele foarte fine. Caliti-o cu 3 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie, circa 15 minute, la foc mic, pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Spalatii dovleceii si curatati-i, inlaturand din loc in loc cate o fasie de coaja, si taiati-i rondele, Spalati rosiile si taiati-le rondele de aproape un cm grosime. Asezati ceapa pe un platou termorezistent, sarati si piperati, Acoperiti patul de ceapa cu rondele de legume, alternand. Stropiti cu putin ulei, sarati si piperati. Presarati cimbru si busuioc taiat marunt. Dati la cuptor circa 50 de minute. La jumatatea timpului scadeti temperatura la 150 grade C. Se serveste fierbinte sau cald.